recenze

Leisure Suit Larry 2

Leisure Suit Larry 2

Remake stařičké adventury od společnosti Sierra je tu. I když vás možná na první pohled nezaujme, mějte na paměti, že autoři odvedli skutečný kus dobré práce. Vše vám ale vysvětlím samozřejmě až v naší recenzi!
Možná si ťukáte na čelo, jakou že to dobrou práci vlastně autoři odvedli, když na první pohled vypadá titul opravdu nezáživně. Pokud ale nahlédnete do minulosti, jistě vám začnou má slova dávat smysl. Dříve totiž adventury od společnosti Sierra, i přes svoji kvalitu, měly jeden velmi nepěkný nedostatek. Obsahovaly textovou řádku a vy jste museli své kroky správně formulovat, abyste dosáhli vysněného efektu. Vzhledem k délce pak nebylo vůbec nic lehkého titul dohrát, protože hráč, i když měl správné myšlenkové pochody, musel většinou danou situaci odhadnout.

Podrobně jsem se s tímto problémem zabýval v našem tématickém článku, proto bych k tomu nyní jen dodal, že právě na tomhle autoři zapracovali nejvíce a příkazovou řádku nechali minulosti. Neříkám, že zde není k dispozici vůbec (někde musela být zachována), ale už to není takový hardcore jako dříve. Jen škoda, že zůstala jemná nepřehlednost titulu. Autoři nezkusili vylepšit grafický kabátek, a tak pro některé z vás možná bude grafická část lehce odpudivá. Já se přikláním k názoru, že nejdůležitější je hratelnost, jenže tady je vše mezi sebou úzce spjaté. Vzhledem ke slabší vizuální části hra ztrácí na přehlednosti a mnohdy je opravdu děs postupovat alespoň trochu správně. Obtížnost je zde poměrně vysoká. Budete-li ale mít pocit, že už nevíte jak dále, neváhejte se na mě obrátit do naší diskuze.

Potěšilo mě ale, že autoři zachovali původní atmosféru. Pokud holdujete stařičkým hrám, budete si při hraní možná připadat jako v ráji. Vzhledem k délce je příjemným faktem, že hra má velmi dobrou trvanlivost, o čemž se může mnohým titulům jen zdát. Rozhodnete-li titul okusit, chtěl bych vám popřát hodně štěstí a pevných nervů. Budete to skutečně potřebovat!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Marian | 28.07.06 v 10:14

Znáš to, je léto, redaktoři jsou leniví. :-)

X-Max | 28.07.06 v 08:46

konecne po dlouhé dobe delsi recenze,proc jsou posledni dobou tak male?


galerie

Leisure Suit Larry 2 Leisure Suit Larry 2 Leisure Suit Larry 2 Leisure Suit Larry 2 Leisure Suit Larry 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce