recenze

Hard Space

Hard Space

Kapitán vesmírné lodi Jack Hardin – hrdina, lamač dívčích srdcí a playboy – má před sebou náročnou misi. Bude muset vyřešit spoustu zapeklitých záležitostí… a víc už neprozradím. Pokud chcete vyzkoušet poněkud lechtivou a možná až překvapivě propracovanou adventuru, můžete sáhnout po tomto kousku.
Připravte se na spoustu hádanek, technických hračiček, ale i na situace vyžadující rychlé uvažování a špetku choulostivého humoru.

Sotva se rozkoukáte po palubě kosmického plavidla, jsou tu první potíže, které musíte vyřešit. V první řadě je tu použit klasický systém sbírání předmětů, jejich uskladnění v inventáři, popřípadě vzájemná kombinace vedoucí ke vzniku ještě vychytanějšího předmětu. Dále pak dialogy s ostatními postavami a samozřejmě zkoumání všech sebraných objektů. Nic nového, ale každá adventura přece toto mít musí.
To, za co budete hru zbožňovat, ale spíše nenávidět :-), jsou různé přístrojky, obzvláště váš komunikátor. S ním můžete velmi jednoduše vyřešit spoustu „zákysových“ míst. Například přivolat pomoc, něco zkonzultovat apod. Také je tu zbraň a jiné věcičky, kterým jsem zatím nepřišel na kloub :-).
Obecně zde platí všechno zkoumat. Ať už očima, či přístrojkem, neboť každá informace může být zásadní. Z tohoto pohledu také doporučuji často ukládat a to i na více pozic, jelikož chybku můžete udělat hned. Ona to totiž není vůbec jednoduchá hra. Na začátku si můžete vybrat ze tří druhů obtížnosti, ale už ta první stojí za to. Naštěstí již ke hře existuje návod, takže když jsem se vyzuřil, jedním očkem jsme koukl na řešení, to se přiznám…

Hned na úvod si všimnete kreslené grafiky, takže ta zřídka se vyskytující „erotika“ na mě absolutně nepůsobila pohoršujícím dojmem. Vlastně je to součást zdejšího humoru, kterým hra oplývá. Originální, dobře vymyšlená a okořeněná adventura.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

Hard Space Hard Space Hard Space