recenze

A Case of the Crabs!

A Case of the Crabs!

Případ kraba – tak takhle nějak by se v českém překladu jmenovala dnešní detektivní adventura, s černobílou grafikou a slušným dabingem jednotlivých akterů. Zápletka není zrovna jednoduchá. Jedno vám ale přesto mohu říci zcela určitě, vrahem tentokrát není zahradník.
Dříve, než-li se pustím do recenze, musím upozornit na několik věcí. Tento titul se nemusí stahovat, ale můžete si ji v pohodě zahrát přes svůj webový prohlížeč. Stačí, když kliknete na tento odkaz a můžete začít bez problému hrát. Pokud byste se náhodou ve hře zasekli, na této stránce je návod, který vám napoví další vaše kroky, ale pouze za předpokladu, že umíte dobře anglicky. A teď už ale vzhůru ke hře samotné!

V roli nájemného detektiva Nicka Bountyho musíte vyřešit vraždu Arthera Griffena, poslíčka jedné rybářské společnosti. Takto nějak začíná samotný příběh. Jak ale skončí, to vám neřeknu, protože bych vás tím připravil o všechna překvapení, která na vás hra postupně vytahuje. Vše je pojato vcelku vtipně (např. obraz, kde psi hrají Mahjongg je k popukání) a rozhodně se nudit nebudete. V gamesce se pohybujete pomocí šestice příkazů, které jsou vyobrazeny hned vedle inventáře. Pomocí nich můžete komunikovat s lidmi, sbírat věci, kombinovat je s jinými či jen tak prozkoumávat okolí. Každá věc, jež se vám může jen trošku hodit je vcelku dobře viditelná, nemusíte proto prohledávat každý zašitý kout obrazovky, abyste objevili potřebnou věc. Co vám ovšem občas může dělat problémy, je zjistit, co vlastně máte dělat dál a bez omocí návodu se třeba ani nehnete. Tady proto putuje jediná výtka k jinak téměř perfektní práci!

Skvělou atmosféru vytváří černobílé zpracování, tak typické pro postarší detektivky. Musím ovšem pochválit nadabování postav. Každá hláška vašeho hrdiny, ale i okolních lidí, je namluvena a ačkoliv to není zrovna kvalitní, už samotná přítomnost dabingu vyzdvihuje hodnocení o několik bodů výše. Na co čekáte? Detektivky nepadají z nebe jen tak a propásnout tuhle parádičku, to je snad hřích! (pět otčenášů a dvoudenní půst by měl zabrat a odčinit vaše provinění. :o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Pavel Daněk | 12.01.07 v 13:36

dobrá hratelnost

Petr | 10.04.06 v 17:02

Pěkná kombinace Phila Marlowa s Woody Allenem. Jenom škoda, že tak krátká.


galerie

A Case of the Crabs! A Case of the Crabs! A Case of the Crabs!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce