recenze

Darwin Hill

Darwin Hill

Věříte-li Darwinovské teorii, musím vás zklamat. Vše totiž úplně jinak. O tom, které druhy zvířat budou dál existovat, nerozhodla Matka Příroda, rozhodl o tom Bůh. Bůh v podobě obřího prstu, který budete v této hře ovldádat vy.
Darwin Hill je další hříčka náležící k Experimental Gameplay Project – k dlouhodobému projektu čtyř studentů, kteří chtějí během jednoho semestru vytvořit přes padesát minihříček, z nichž každá musí být založena na jednom z jevů našeho světa :). Tak jako Tower of goo symbolizoval vzpouru vůči gravitaci, Darwin Hill si bere na mušku co jiného, než evoluci. Chales Darwin je považován za tvůrce evoluční teorie – teorie která pojednává o vzniku a zániku druhů. Jeho názorem je, že druh, který se nedokáže přizpůsobit podmínkám svého životního prostředí zahyne, a bude nahrazen druhem, který se přizpůsobit dokáže. Přímo naproti této teorii stojí teorie jiná, teorie, která říká, že za všechno může Bůh.

Je to tak, v této hře jste bohem a můžete si se svými zvířátky dělat co se vám zachce – v rámci jejich vývoje. Velmi důležité je, že hra nemá žádný cíl, nehraje se na body, ani na čas. Jde jen o to, hrát si, zkoušet, sledovat zákony genetiky v praxi. Zabíjet a nechat žít, množit či nemnožit, zcele dle své libovůle. Nejsou žádné cíle, kromě těch, které si vytvoříte ve své hlavě. Snažte se učinit svou populaci monotónní, či smíšenou, chtějte, aby byly vaše ovečky zelené, či bez noh, jak je libo. Anebo jen seďte a přihlížejte, jak se vaše populace vyvýjí zcela bez vašeho přičinění. Opakuji, osud Darwinova vršku je vašich rukou.

Ne, skutečně se nejedná o žádnou komplexní strategii, hra je tak jednoduchá, jak to jen jde. Možná z toho důvodu to není zábava na dlouhé zimní večery. Je to zcela jiný typ zábavy – ten, co zvolíte, když se chcete zabavit při čekání na vypálení cédéčka. Darwin Hill vám zabere deset minut, možná dvacet. Ale na mém harddisku už má své vyhrazené místo, protože vím, že za týden si budu chtít opět zahrát na boha.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

pv | 23.09.05 v 17:42

Supr věc!

LnicJ | 28.07.05 v 21:18

neodvážil bych se to nazvat hrou ... fujtajbl


galerie

Darwin Hill Darwin Hill Darwin Hill