recenze

The Eskimo Fishing Trip

The Eskimo Fishing Trip

Co takhle si dnes trochu zarybařit? Máte-li tyto choutky, v tom případě je pro vás následující gameska jako dělaná. Nejenže se u ní výborně pobavíte, ale zároveň budete překvapení tou nádhernou vizuální stránkou, která vás bude neustále obklopovat.
Téma počítačové hry a rybaření jsme tu již několikrát měli. Vzpomeňme kupříkladu na hry jako Fishing, Ice Fishing či třeba Mario Mini Fishing. Úkol vám jistě nemusím nějak zvláště popisovat, protože vám je naprosto zřejmé, že o nic jiného, než o chytání ryb nešlo.

Protože i dnes se setkáváme se stejným námětem, váš úkol zůstal prakticky nezměněn. S tím rozdílem ovšem, že se dnes podíváme mezi Eskymáky. Sledujete-li náš server trochu pravidelně, jistě si vzpomenete, že jsme se před delší dobou mohli k těmto polárníkům podívat prakticky až do jejich příbytku. Umožnili nám to v titulu Kisses od vývojářského institutu DigiPen. Dnes ale veškerý svůj volný čas budeme v podstatě trávit pouze u jednoho z místních rybníčků. V jedné z několika málo misí totiž bude vždy vaším posláním pochytat předem stanovený počet ryb a vyplýtvat přitom co možná nejméně návnady. Vcelku snadno se to píše, ovšem realita je bohužel trochu tvrdší. Než se s vaším prutem naučíte pracovat a správně chytat mrštné plavce, jistou chvíli to potrvá. Načasování udice do vody totiž musí být přesné a na první pohled sympatické rybičce se musíte prakticky přesně trefit do úst. Podaří-li se vám to, váš objekt z červená a vy máte reálnou šanci na úspěch. Ovšem víte co se říká, nikdy se neradujte předčasně. Může se totiž vcelku snadno stát, že ryba vaši návnadu pouze ukousne a vám zůstane pouze čistý vlasec. V takovém případě nejenže vám objekt uplave, ale zároveň si musíte vyzvednout novou návnadu a zužit si tak své vlastní zásoby.

Pokud se to stane jednou, rozhodně to nevadí. Problém ovšem nastane, budete-li si pro novou návnadu chodit po každém neúspěšném úlovku. Na každou misi máte totiž k dispozici poměrně omezené množství a může to představovat pro vás jednoduše problém a nezachrání vás zde ani časový limit, který zde stejně nemá žádnou váhu, protože ve svém rybolovu můžete zkoušet štěstí třeba i půl hodiny. Důležité je hlavně mít dostatek již zmíněných návnad. Bohužel gameska má ještě jednu slabinu. Nejedná se o zápor takový, ovšem fakt, že je hra kompletně v 3D zpracování, vám zejména zpočátku na klidu rozhodně nepřidá, protože vám vše bude připadat značně nepřehledné a nezachrání to ani opravdu detailní grafika. Možná vám bude trochu vadit i citlivost myši, každopádně než začnete lovit naostro, doporučuji si nejdříve zkoušet házet návnadu do prázdného místa a úlovek si pouze představovat. Možná se nyní smějete, co je to za blbost, ale věřte, že mi osobně to více než pomohlo. Jedině tak jsem si dokonale nacvičil různá možná místa dopadu a mohl se neustále zlepšovat. Při tomto zvláštním tréninku si ovšem nelze zkoušet nic vytahovat z vody, protože vyjma ryb, ve vodě nenaleznete vůbec nic. Je vidět, že na severním pólu jsou lidé čistotní a nehází do vody žádné plechovky ani nic podobného. :)

Z okolních screenů jistě také vidíte, že zatím nejsem nejlepší rybář, ale jak jsem již psal, snažím se na sobě dosti zapracovat. Gameska i když zpočátku působí dosti složitě, má své zvláštní kouzlo a hráč se u ní rozhodně nenudí. Titul se nesnaží ze sebe dělat něco, co není a pokud si hru rozhodnete stáhnout, což doporučuji, pak počítejte s tím, že budete mít o solidní porci zábavy postaráno.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

The Eskimo Fishing Trip The Eskimo Fishing Trip The Eskimo Fishing Trip The Eskimo Fishing Trip The Eskimo Fishing Trip

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce