recenze

Atlantis

Atlantis

Tajuplná říše plná neuvěřitelných úkazů hraje hlavní roli ve spoustě her. Většinou to bývají adventury. Avšak dnešní hra patří mezi akční záležitosti. Místo objevování tajemství je vaším úkolem bránit území říše před nájezdy nepřátel.
Abych pravdu řekl, Atlantis a vše kolem ní nepatří mezi mé nejoblíbenější díla. Tajemství a záhady, které se skrývají pod tímto názvem nabízejí ledacos, ale nikdy to zkrátka nestálo za to. Dnešní hra tomu příliš nepomůže, neboť není zasazena do nitra říše a nezkoumá její původ a záhady. Místo procházek po příjemných místech, rozmlouvání s lidmi, sbírání předmětů a jejich kombinování se budeme věnovat defensivě. Město je ohroženo díky náletům nepřátelských lodí. Je jen na vás chopit se zbraní a zachránit jeho existenci...

Hra nenabízí menu, pouze volbu úrovně hratelnosti. Ze začátku bude asi nejlepší zvolit si normal a trochu se seznámit s herními podmínkami. Ovládáte dvě děla, každé na jedné straně říše. Nepřátelské lodě létají z obou dvou stran ve množství, které určuje nastavení úrovně hratelnosti. Pokud budete opravdu mizernými střelci a nad vaší říší proletí každé druhé ufo, budete šikovně potrestáni. Raketky a všechny ty ptákovinky, co létají nad říší změní chování a místo neškodného přeletu zvolí ofensivní taktiku. Na vaší říší spustí menší útok, který město poškodí. Mimo děl, můžete využívat i vaši loď, kterou uvedete do pohybu stisknutím mezerníku. Let a střely ovládáte myší. Hned jak se s lodí naučíte, budete ji chtít určitě využívat více než děla, ale je bohužel muničně omezena. Po vystřílení raket s ní musíte přistát a počkat, až se obnoví.

Ve hře se střídají jednotlivá období a den s nocí, což hru zpestřuje. Místo stereotypního bránění si vyzkoušíte jaké to je, bránit říší v noci, kdy na vidíte jen to, co se dostane do světel vašich světlometů. Výtečný nápad, která posouvá hru o něco výše. Úspěšnost hráče se počítá podle toho, jak dlouho vydržíte město bránit. Ve chvíli kdy se nad ním objeví houfy nepřátel, se ze hry stává slušná řezničina. :)

Myslím, že Atlantis získala slušnou akční podobu, kterou většina hráčů ocení mnohem více než tu z adventur. Atlantis je sice velmi jednoduchou hrou, ale s několika chytrými vychytávkami. Za zmínku stojí určitě vaše loď, se kterou se můžete vydat do oblak proti vlně nepřátel nebo hra v noci. Ostatní už není tak zajímavé, neboť jde o jednoduchý princip bránění základny, který známe ze spousty jiných her...

stáhnout hru
Blister

autor
/ Blister

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Cobra | 14.05.06 v 12:22

dobrá hra


galerie