recenze

Limit Rush

Limit Rush

Kvalitních 3D závodních her byste u nás našli spoustu a dnes k nim jedna přibude. Naprostá novinka mezi našimi závodními hrami s jiným účelem než dojet do cíle jako první. Jak by taková hra mohla vypadat? Nechte se překvapit. ;)
Úvod recenze vás určitě nabudil k tomu, abyste přišli na kloub tomu, jak jsem to vlastně myslel. No mohl bych to zkrátit. Myšleno to bylo tak, jak jsem to napsal. V žádných hádankách to není a opravdu se dnes setkáte se závodní hrou, kde není úkolem dojet do cíle jako první. Žádný cíl tu vlastně není, ale stále se dá hovořit o jakési neobvyklé závodní hře.

Naše závodní hry jsou naprostou špičkou mezi freeware hrami, které jsou na internetu k dispozici. Tudíž u nás najdete to nejlepší, což by měl dnešek tak trochu potvrzovat, i když Limit Rush není takovou peckou, ale přichází k nám s něčím novým, s čím se příliš často u freeware závodních simulátorů nesetkáváme. Kvalitu našich her by měla jednoznačně dokazovat Race Game, které by mohl konkurovat simulátor Racing Dynamics, ale každý si tyto dvě hry seřadí podle své oblíbenosti. Pokud byste na Freegame.cz hledali nějakou méně obvyklou závodní hru, tak bych doporučoval Ludo Race nebo ZPRacer.

Čím je vlastně Limit Rush tak neobvyklý. Určitě bych se pozastavil nad jeho velikostí. 3D hra a 1.4 MB? To mi u takových her nikdy nešlo do hlavy, ale je tomu tak. Další neobvyklostí je náplň celé hry. Vaším úkolem je dojet vždy jako první ke světlům, které ozařují velkou část trati. K nim se však snaží dostat i další protihráči a pokud jich nenasbíráte jako první deset, nestanete se vítězem. Úkol hry je tedy jasné a podmínky? Vaši protivníci nejsou tací, že by do vás vráželi nebo se snažili nějak vás odklonit od směru jízdy. Zkrátka jsou takřka neškodní a vašeho vznášedla se příliš nedotknou (pokud do nich nenajedete vy). To je trochu škoda, neboť vize mixu této hry s takovým Destruction Derby je velmi pěkná ;). Ale budiž, vaši protivníci nejsou nějak agresivní a jde jen o to, být rychlejší než oni a na tom není nic těžkého. Ze začátku uvidíte celou trať z horního pohledu, takže už předem víte, kam se vydáte. Rychlost vašeho vznášedla však není vyšší než rychlost vašich protivníků, takže nespoléhejte na to, že byste jim ujeli. Pokud už předem víte, že to ke světlu nestihnete a dorazíte tam jako poslední, je lepší si ho už nevšímat a věnovat se tomu dalšímu. Šikovný hráč si tedy vyjede do nějaké vyšší pozice nebo někam, odkud máte blíže do všech míst, kde se světla objevují a stačí už jen čekat, kdy se tam nějaké rozsvítí. Pak už není problém dojet k němu jako první.

Nic těžkého, ani nic příliš lehkého, tak bych hru shrnul po stránce úrovně. Grafika je povedená, což asi čekal každý, kdo alespoň trochu zná vývojářský tým Binary Moon. Věřte též, že se k vám v průběhu 14ti dnů dostane další hra od tohoto týmu, od které se opět hodně očekává. No nechám vás napnuté. ;) Limit Rush překvapila i okouzlila, co víc si může hráč přát? Bohužel však má jednu chybu, o které je nutno se zmínit. Jde pouze o demo, což by bystrý hráč po chvíli hraní zjistil. Hraje se totiž stále na jedné a té samé trati, která není příliš úžasná. Tento fakt však nemá vliv na celkové hodnocení hry, ale jak už bylo řečeno, je to trochu ztrátou. Vy však neváhejte a stahujete, o hodně byste přišli. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

ja a bracha | 05.10.03 v 13:02

Dufam ze to mozeme hrat dvaja (splitscreen). Ja a
brasko:)))) idem downloadovat.) Kocky hore mam
email tak piste!!!!


galerie