recenze

Tank Game

Tank Game

Již podle názvu poznáte, že dnes opět pomyslně usednete do tanku a povedete jej jediným směrem - proti nepříteli. Zároveň zjistíte, že grafika hry opravdu není vším, co určuje její kvality.
Her na náměty tankových bitev, nebo jen pouze her, kde se vůbec tanky objevují, je nesčetná řada. Taky představují oblíbené téma jak pro autory, tak i pro hráče, a proto jich je tolik. Tank Game své zaměření dává na odiv už svým názvem. Nenechte se odradit obrázky, které ukazují jen její poměrně žalostnou grafiku zvláště pokud je vás víc, zažijete velikou legraci!

Tank Game v sobě totiž pojí několik aspektů, které z ní dělají dobrou hru. Má v sobě něco z populárního Pacmana, tedy hlavně design úrovní a hlavně je určená pro více hráčů. Samozřejmě, že můžete hrát i sami, ale nebudete z toho mít zdaleka tolik, jako ve více hráčích. Zaměřme se ale nejdříve na single player. Zde povedete svůj tank proti tanku počítačem ovládanému. Když ho zdoláte v první mapě, přichází druhá mapa, která už je složitější pro svůj systém chodeb, pak přichází třetí, opět složitější mapa, kde už jsou proti vám navíc dva nepřátelské tanky a tak dále. Podotknout musím, že počítačově ovládané tanky zrovna inteligencí nevynikají a nechají se trapným fíglem odstřelit. Svůj tank ovládáte kurzorovými šipkami, střílet budete mezerníkem a zbraň si volíte TABem. Už jsem řekl, že tím hlavním je však hra pro dva hráče, a když jsem právě u ovládání, popíši vám nejdříve to.

Takže první hráč ovládá svůj tank pomocí kláves E, S, D, F sestavených jako šipky, střílí Caps Lockem a zbraň volí TABem. Druhý hráč naproti tomu tank ovládá šipkami, střílí Enterem a zbraň si vybírá tou klávesou pod F11. Hra pro dva hráče má dva módy. Buď můžete hrát proti sobě a nebo spolu proti dvěma počítačem ovládaným tankům. Zkuste si určitě oboje! To ale není všechno, co hra nabízí. Můžete ji dokonce hrát i přes síť! Navíc Tank Game skýtá poměrně velké množství nastavení. Můžete si určit, že se tanky budou neviditelné, že budete bojovat v noci, nebo si můžete dokonce vybrat jeden ze tří typů tanku! Na možnostech tanku se to ale nijak neprojeví. Mluvil jsem ale i o výběru zbraní. Na začátku máte k dispozici pouze jedinou zbraň. Ta samozřejmě dvakrát účinná není, proto se snažte sbírat po mapách rozházené upgrady, které vám dají i lepší zbraň (a nebo zvětší vaše možnosti).

O grafice hry jsem se už zmínil v nechvalném světle, bohužel, je to pravda. Grafika se zastavila na schopnostech 386ek. Zvuky se linou pouze z PC speakeru, což také rozhodně není zrovna ideální. Na druhou stranu je ale Tank Game opravdu zábavná a domnívám se, že když jí to horší zpracování odpustíme, že máme celkem povedenou hru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce