recenze

Tobiragu

Tobiragu

Máte chuť na veselou japonskou střílečku, vhodnou i pro děti? Pak je dnešní titul přímo pro vás. Hlavní hrdinkou je malá dívka, která se ocitá v oblacích. Postavte se tedy všem nástrahám, které autoři přichystali…
Každý z nás občas upadne do stavu, kdy mu není zrovna do zpěvu. Vysvobozením často bývá zahrát si nějakou tu veselou hru, která zaručeně rozjasní mysl. Právě takovým titulem je Tobiragu. Je to další hra ze země vycházejícího slunce – Japonska (do angličtiny je bohužel převedeno jen hlavní menu, v options si moc nepočteme). Na první pohled připomíná nedávno recenzovaný Ocean Mix, ale v mnoha ohledech ho překonává. Připomenout si také můžeme vynikajícíParity shot nebo dnes již klasický Magical Broom Extreme. Pojďme si ale již dnešní gamesku blíže rozebrat.

Hlavní hrdinkou hry je opět mladá dívka, ke které se později přidá i bájný pták. Děvčátko je vrženo do oblak, kde se jí do cesty postaví rozliční nepřátelé. Jsou to ale spíš pohádkové figurky. Posuďte sami - útočí na vás vosa, kočka, muchomůrka, balón apod. Úkol je jasný – prostřílet si mezi nimi cestu a přežít. Ale pozor, protivníci útočí ze všech stran, ne jen z jedné, jak bývá zvykem. Naštěstí dívenka může střílet dopředu i za sebe (klávesy C a X). Za sestřelené soky dostáváte body, také se zvyšují zkušenosti. Z nepřátel občas vypadnou bonusy, které zlepší dívčin laser. Většina jich však přidává obranné body v boji, které se s každým zásahem nepřítelem sníží. Pokud je vyčerpáte, pak už vám ubývá jen energie. Na konci každého kola vás čeká silný boss, kterého je opravdu velice těžké překonat. Autoři si s nimi vyhráli, bohužel jeho překonání trvá velice dlouho. Střílení do něj je pak za chvíli velice stereotypní. V posledním kole si všechny silné hrdiny zopakujete. Kol s různým prostředím je celkem pět, což není moc. V každém se zvyšuje váš level a protivníci jsou stále lepší a silnější. Musím ale dodat, že mě hra velice bavila. Škoda jen, že oproti podobným titulům nepřináší nic nového.

Tobiragu je velice dobře odvedené dílko. Celé je laděno do roztomilých, veselých barev. Působí tak velice příjemně. Hrát můžete jak v okně, tak ve fulscreenu, kde je již grafika bohužel horší. Hudební stránka hry je dalším velkým plusem. Ústřední motivy jsou velice příjemné na poslouchání. Opět skvěle zapadají do celého kontextu. Opravdu se povedly. Občas je poslouchám i bez hraní. Také zvuky celou hru dokreslují. Velikost archivu jsou necelé 2 MB. Co říci na závěr? Tobiragu je určitě titul, který stojí za stáhnutí. Pokud se potřebujete rozveselit či hledáte titul pro ty nejmladší, neváhejte ani chvilku!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce