recenze

The Night

The Night

Noc. Pro jedny symbol toho, že brzy půjde spát, pro druhé signál začátku života. Tajemným příšerám většinou vyhovuje spíše noční tma, která nenechá jejich kořisti nic tušit a ulehčí její usmrcení. V našem případě tomu nemůže být jinak.
Schválně hádejte, jaké téma si může brát na paškál hra s příznačným názvem The Night? K mému údivu nemá nic společného s nocí, odehrává se totiž za denního světla. Dá-li se to tak ovšem říct; herní lokalita je až nápadně podobná peklu a jak záhy zjistíte, opravdu zavítáte až do míst, kde sídlí druh Homo Luciferus. Vybaven jedinou kuší, nespočtem šípů a hlavně toliko potřebnou kuráží se tedy vydáváte na steč s nepřátelskými jednotkami, které se jen tak lehce nevzdají. Naopak – vzdávat se tady budete vy.

Hned na začátek vás totiž hra nemile překvapí vysokou obtížností. Mnoho rozličných nestvůr (na každou musíte použít jinou taktiku) a absence zaměřovacího kříže jistě udělá své. Hodíte-li flintu do žita již v tak brzké fázi hraní, přijdete o zábavu, jež se dostaví již velice brzy. Sice v omezené míře, ale za zmínku jistě stojí. Právě v opakování tkví krása The Night. Nebývá totiž zvykem, aby hra disponovala pouze jediným levelem; v tomto případě to ale můžeme dokonce považovat i za pozitivum! Nepříteli totiž nechybí chytrost, odolnost a hlavně vyvažuje svou občasnou natvrdlost kvantitou, takže jeho poražení je někdy otázkou i několika minut. Jak již bylo řečeno, do vínku vám byla dána pouze jedna zbraň; a sice kuše. S tou si díky pomalosti nabíjení užijete své, ovšem to už bych předbíhal a prozrazoval vám taje a krásy, na něž si musíte přijít sami.

Hratelnost se jinak drží naprosté linearity. Pravoúhlé místnosti, žádná temná zákoutí, pravidelně roztroušení nepřátelé… To vše budiž důkazem malé představivosti autorů. Vždyť by stačilo sem tam ztlumit světlo, či použít nějaké jiné podobné fičurinky, a hned by na tom byla hra o poznání lépe. Co však mohu chválit, je vizuální provedení. The Night je totiž jednou z mála freewareovek, které mohou přítomnost třetího rozměru považovat za velký přínos. Ostatně i na tom jednom levelu se autoři dostatečně vyhráli, narazíte na nespočet sošek, různých rituálních artefaktů, či jiných podobných blbůstek, které dotváří znamenitou atmosféru. Omlouvám se, ale závěr naší recenze se ponese trochu ve váhavém duchu – The Night je prostě hrou mnoha tváří. Kdo nevyzkouší, neuvěří. Noc ještě nikdy nebyla tak světlá…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

beyby | 11.02.05 v 23:26

Taky te miluju! Puso! :)

Jamaica | 11.02.05 v 23:09

že se na to nevysereš, takovýto hňupy mám nejrači, co se všude rejpou...

beyby | 11.02.05 v 20:41

Mlcet je pro vas asi nejlepsi zpusob, tak toto resit. Že ano?

beyby | 11.02.05 v 18:14

HYNKU, Vileme, Jarmilo! ci snad dokonce Martine! To se nestydite nepriznat svoji vlastni chybu? Alespon se k tomu vyjadrit? Zajimave, jak se tu rychle objevily nove obrazky.... jeste ze jsem si screenul ty predchozi :D

Co mi k tomu reknete?

to: Coolmen
Pokud opravdu od 7 sedis v kanclu a ctes FG, tak sis jiste musel vsimnout, ze obrazky, ktere u teto hry byly az minimalne do 13.00, jsou nahle nahrazeny jinymi. Ale samozrejme, ty vis vse nejlip. Mimochodem, ani jsi nespozoroval, ze se cirou nahodou zmenil perexovy obrazek na uvodni strane? To jsi tedy pekne spatny ctenar!

Frati | 11.02.05 v 15:23

Nahodou dobra hra, 675 score hehe!

Coolmen | 11.02.05 v 14:09

Od rana sedim v kanclu, piju kavu a ctu FG... a vsechno je OKEY tak se di vycpat

jinak sem to paril a dohral sem to asi za sedum minut, husty, ale divny.. dal bych tomu min procent. jo mam skore 570 co vy??

beyby | 11.02.05 v 11:56

Panove, to se nestydite prebirat obrazky od PlnychHer? Schvalne se kouknete na do jejich recenze, screeny jsou totozne! A to na PH vysla tato hra drive. Takze je to jasne jak facka... stydte se... Redaktora Martina Demigera by mel nekdo poradne profackovat :D


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce