recenze

Operation Cucumber

Operation Cucumber

Střílečky jsou od slova střílet. To znamená, že v nich většinou sehrává hlavní úlohu nějaká ta zbraň a ruku v ruce s ní desítky vystřílených nábojů. Napadlo vás ale někdy, že by se dala namísto zbraně použít obyčejná okurka? Hrdinku dnešní hry ano.
Válčit se dá prakticky se vším. Můžete střílet, můžete svého kamaráda mlátit polštářem, anebo po něm třeba házet okurky. Poslední zmíněná varianta se zdála hlavní hrdince hry Operation Cucumber jako nejlepší, a proto se rozhodla, že si vezme pořádnou zásobu okurek a vydá se naokurkovat plyšové zadky nepřátelských medvídků!

Hádáte správně, že je Operation Cucumber velmi neobvyklá hra. Nejen, že náboje vystřídala zelená okurková slupka, ale nepřátlé jsou roztomilí plyšoví medvídci. Vaším úkolem není nic menšího, než zbavit aktuální level všech dotěrných plyšáků. Situace je však složitější, než by se mohlo na první pohled zdát. První komplikací je výdrž nepřátel. To jinými slovy znamená, že do medvěda vystřílíte pořádnou dávku okurek, než jej složíte. Druhým, a nutno říci že mnohem závažnějším, problémem je časový limit. Na „vyčištění“ levelu máte pouze pár minut, takže se budete muset setsakramentsky ohánět, abyste to stihli. Hratelnosti nic nechybí. Chvilku vám sice potrvá, než se vám dostane pod kůži HUD přecpaný informacemi, potom ale doznáte, že jde o fakta nesmírně důležitá, bez nichž by byla likvidace nepřátel nesrovnatelně složitější. Dozvíte se kupříkladu jak jste byli prozatím úspěšní, šipka vám ukáže, kde se nachází nejbližší plyšák určený k zabití, a v neposlední řadě získáte přehled o získaném skóre, zbývajícím časovém limitu a vlastním zdraví.

Hra neztrácí ani po vizuální stránce, ba právě naopak. Povedený 3D engine vám sedne od prvního momentu a zelenou hlavu hlavní hrdinky si okamžitě zamilujete. Jakákoli další slova by však byla zbytečná. Stačí totiž letmý pohled na kolem roztroušené obrázky a hned vám musí být jasné, že se Operation Cucumber může okamžitě zařadit mezi špičku v oblasti freewarovýc her. Není co řešit, stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Operation Cucumber Operation Cucumber Operation Cucumber