recenze

Dragon Eternity

Dragon Eternity

Chtěli byste mít vlastního draka? Hádám, že asi jo. No tak webové RPG šílenství ve hře Dragon Eternity vám k tomu dá více než hodně možností. Stačí mít fůru trpělivosti a nebát se klikat, klikat a klikat.
Při registrování, vytváření svého účtu a vybírání si ze dvou stran - Vaalor a Sadar (pak ještě pohlaví, ale toť vše) – jsem měl jistý pocit epičnosti. Představa, že budu mít vlastního dráčka, o kterého budu pečovat, trénovat a nechám ho zašlápnout své protivníky, byla skvělá a naprosto mylná.


Každý začíná od píky

Neptejte se mě, proč drtivá většina her nutí hráče začínat jak naprostý ňouma, který nic neumí. Zde tomu není jinak, i když vypadáte jako klon Ramba a Arnolda, přesto na sobě skoro nemáte vůbec nic a mácháte s tím, co vám velitel přidělil. Nevadí, bude drak…. aspoň jsem si to stále myslel.

Celý příběh a herní náplň táhnout úkoly. Ty jsou, až na pár výjimek, o přečtení si toho, co máte udělat – doběhnout k nějaké NPC postavě – pokecat s ní – jít vymlátit něco z Dragon Eternity fauny – jít zpět – pokecat si – dokončit úkol. Tu a tam se mihne zajímavé povídání, které poodkryje něco ze světa, kde hrajete, ale jinak mi to přišlo zbytečné. Nevadí, bude drak…

Abyste nezabloudili, jste vždy dobře navigování díky šipečkám a označených nepřátel. Narazíte zde na opravdu velký výběr věcí, které můžete napadnout a pěkně se s nimi porvat (Grohl, desertéři, lovci, nemrtvi, podivné vážky, divoká zvířata, nepřátelé ve zbroji). I když většinu neznáte a názvy vám nic neříkají, výběr je to opravdu solidní. Narazíte na různé úrovně a většinou jsou barevně rozděleny, aby vám bylo napovězeno, koho zvládnete skolit.

Postupně se vám otevře aréna, kde se dají zažít velmi solidní řezanice a další oblast, přímo dělaná na PvE souboje.

Absolutně stupidní boje

No a teď se dostanete k něčemu, co mi vysloveně lezlo na nervy. Při každém souboji se každá strana střídá v útoku. Na rovinu vám říkám, že musíte být vždy přítomni, jelikož vybíráte, jestli budete mít útočný, obranný nebo manu nabírající postoj. Vše by vám mělo dát nějaký bonus a tím i možnost taktizovat, ale v udílení škody a vstřebávání zásahů jsem nenašel při výběru toho či onoho žádný rozdíl. Pokud útočíte na skupinu a sami máte někoho s sebou, třeba vaše zvířátko, pak se jednotky mezi sebou přehazují, ale není v tom vůbec žádný řád. A opět opakuji, musíte vždy kliknout na výběr bojového postoje, jinak nezaútočíte. Neexistuje zde automatický souboj (nebo jsem to aspoň nenašel) a jelikož jsem nenašel ani logiku v samotném boji, pak mi tu hodně chyběl. Nevadí bude drak…

Drak a šplhání se k levelu 16

Ano přátelé, draka si můžete pořídit až po splnění určitých úkolů, získání šesti částí věcičky s názvem Amulet of Melding a dosažení 16 levelu. Až poté se vámi vybraný drak (různé druhy a pohlaví) dostane do hry. Už jste nejspíše pochopili, že cesta je to dlouhá a plná nudného boje a až poté se otevírají nové možnosti a souboje. Může být zajímavý i trénink vašeho svěřence a zapojení ho do hry, ale já na to prostě nervy neměl. Jenom dostat se na lvl 6 mi zabralo 5 dní intenzivního hraní a asi přes padesát soubojů. Přičemž potřeba zkušeností na další úroveň byla extrémní. Ne děkuji.


Přiznám se k jedné věci. První popud k hraní Dragon Eternity nebyla v první řadě možnost mít draka (to následovalo až poté), ale nalákaly mě obrázky ze hry. Všechny oblasti jsou ztvárněny poměrně jinak, než jsem zvyklý. Vše je spíše ze vzdálenější pohledu a každou oblast si můžete různo posunovat, čímž se opticky zvětšuje. Váš hrdina se tak pohybuje vesnicí, hrady, lesy, horami, apod. Právě tato část je na hře asi nejvíce vydařená, a když člověk zrovna nehořekuje nad nudným bojem, může se aspoň pokochat světem, který díky NPC postávám a hromadě nepřátel vypadá živý.

Než celou věc uzavřu, ještě se zmíním o slušné porci předmětů. Zbraně, brnění, lahvičky, prsteny, amulety, vše se dá nosit a můžete se pokochat i pěkným pohledem na svého reka. Ovšem má to maličký problém. Vše je určeno pro boj nablízko. Kouzla jsou zde přítomna, ale pokud máte rádi čistě magičovsky zaměřené charaktery, tak na hru rychle zapomeňte.

Dragon Eternity opravdu není pro každého. Ten kdo vydrží do 16 levelu a nevadí mu ani přílišná jednoduchost (až stupidita) soubojů, má velkou naději, že ho tato webovka chytne na delší dobu. Já to ovšem nebyl a spíše si odnáším chuť rozehrát nějakou pořádnou sci-fi.

Dráčka si můžete osedlat zde.



diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 04:07

1


galerie

Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity Dragon Eternity

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce