recenze

Ridge Racer: Driftopia

Ridge Racer: Driftopia

Pohodlně se usaďte, zapněte si bezpečnostní pás a počkejte na start. Tahle jízda bude trochu divočejší než ta, na kterou jste možná zvyklí.
Téměř znenadání přifrčel do našich řad nový díl na PC nepříliš známé závodní série Ridge Racer. Ten se nám s poměrně jasným podtitulem Driftopia snaží ukázat, jak chápou závodní hru vývojáři z Bugbear Entertainment, které můžeme znát třeba ze série FlatOut. Jak napovídá podtitul, bude se zde hodně driftovat, a jak asi čekáte, celá hra je free to play.

Hned zkraje byste měli vědět, že Driftopia je čistokrevnou a lehce ujetou arkádou, která nemá s realistickými simulátory zhola nic společného. Snad jen ta auta, avšak netěšte se na plejádu licencovaných vozů. Veškeré vozy jsou smyšlené, můžete si je však s trochou štěstí upravit k obrazu svému pomocí tuningu, čímž se dostáváme k samotnému hernímu mechanismu. Driftopia nabízí ze začátku opravdu velmi malé množství tratí, k těm ostatním se totiž budete muset probojovat. Váš profil i váš vůz získávají zkušenosti, ty obdržíte především za odjeté závody. Postupně si tak odemykáte další a další tratě včetně nových aut. Pakliže patříte mezi nedočkavé jedince, můžete si herní obsah odemknout prakticky ihned, to už je ovšem za poplatek.

A jak je na tom samotné závodění? Překvapivě skvěle. Takhle svěží a rychlou hratelnost, a to zadarmo, seženete opravdu málokde. Připočtěte si k tomu skvělou grafiku a zničitelné prostředí, o kterém bychom mohli básnit v samostatném článku, a vychází nám nový Ridge Racer jako vskutku povedená oddechovka, která může zabavit na nějaký ten měsíc. Má to ovšem i několik zádrhelů. Hra samotná toho alespoň na začátku moc nenabídne. Je otázkou, jak dlouho vás bude bavit jezdit na několika málo mapách, než se vám odemkne jedna další.

Driftopia je povedeným zástupcem nepříliš obvyklých online závodních akcí. Uvidíme, jak moc bude úspěšná. Potenciál má, avšak občas to skřípe. Hra je stále ve vývoji a každým dnem se může něco změnit. To však není nic proti tomu, abyste neskočili za volant a tuhle závodní arkádu alespoň nezkusili!


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Blaster27

Blaster27 | 18.07.16 v 19:06

Zkusím a uvidím :)

psaa16

psaa16 | 06.06.16 v 14:28

když říkáte, tak zkusím rovněž:p

assaly

assaly | 06.06.16 v 14:24

zkusím

Laugher

Laugher | 02.02.16 v 12:19

Hra samotná toho alespoň na začátku moc nenabídne

Laugher

Laugher | 12.06.15 v 01:31

Autíčka.

NADĚJE

NADĚJE | 21.12.14 v 20:06

pěkné autíčka :)

DoDoTom68

DoDoTom68 | 05.06.14 v 18:20

jedinečná grafika,ale dlho treba hrať kým sa odomkne ďalšia mapa ©


galerie

Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia Ridge Racer: Driftopia