recenze

Fantasy Tennis

Fantasy Tennis

Fantasy Tennis v základu tenis skutečně obsahuje, současně k tomu ale přidává pořádnou dávku zábavy v bitevních arénách, která je „šmrncnutá“ něčím na způsob pokémonů a celé je to vyvedené v manga stylu. Proti vám tak nebude stát Federer, Roddick nebo Clément, ale docela jiné bizarní charaktery.
Úvodem
Registrace a stažení je klasika a k jiným technickým záležitostem se dostanu později. Následuje tak tvorba postavy, přičemž výběr se omezuje pouze na dva charaktery a další si můžete v průběhu hraní zakoupit. Jelikož sportovních MMO, obzvláště tenisových, moc není, doporučuji si projít tutoriál.

Ovládání
Ovládání zajišťuje pohyb po kurtě a je na vás, jaký budete hrát styl. Přechod na síť a voleje nedají šanci soupeři na odpal, ale zase jste snadno přelobovatelní. Nakonec tu je servis, který je nejlepší trefit do plné rychlosti, a kraťasy. Obecně platí, že čím déle držíte daný úder, tím má větší grády. Je hezké, že vás tutoriál s tímto seznámí, ale v praxi pak budete koukat, jak se to teprve hraje.
Na outy se moc nehraje, pokud nejste pozdě u míčku a druhý servis jsem také nezažil, takže to palte ze všech sil. Tím se dostáváme k herním módům a k celému světu „eftéčka“.

Herní módy
I když se jedná především o on-line řádění na kurtech, rozhodně bych nezatracoval single-player. V něm se pohybujete v jakési příběhové linii a porážíte jednoho AI soupeře za druhým především za účelem odměň. Brzy totiž zjistíte, že právě takto získané předměty můžete použít na zisk výbavy pro vašeho hráče. Můžete si totiž koupit recepty, z nichž za určité „ingredience“ získáte to či ono. Navíc v „mulťáku“ nemusí být někdy místo, tak si člověk rád pinkne v singlu.
Hlavní peckou je on-line hraní. Jste rozděleni dle příslušného levelu, ale nechybí ani free kanál, kde jsou všichni bez ohledu.
De facto jsou tu dva herní režimy – Basic a Battle. Basic představuje klasický tenisový match s vítězství na dva gamy, přičemž v případě třetího se hraje tiebreakovým stylem podání.
Dále lze hrát jak dvouhru, tak čtyřhru. To je ještě zábavnější, neboť se to chce tak nějak domluvit kdo kde bude a co hrát, jinak tam budete lítat jako hadr na holi.
Druhým módem je Battle, kdy stále hrajete tenis, ale současně přitom sbíráte na kurtu umístěné itemy snažíte se jimi zasáhnout protivníka. Kdo první přijde o všechny životy, vyhrává. A samozřejmě jsou to pěkné specialitky, kterými útočíte.
Další režimy už jsou víceméně variací na tyto dva hlavní. Lišit se například může počet hráčů, respektive použití Battlemona. Battlemon je malé zvířátko, které v případě nedostatku hráčů může nastoupit a hraje jako umělá inteligence. Nutno podotknout, že jeho voleje jsou dosti nebezpečné. Vašeho Pikaroa si můžete koupit v obchodě za peníze a v zápasech stejně jako vy získává zkušenosti.
Nechybí ani questy a turnaje, aby zábava nebyla tak jednotvárná. Na druhou stranu je tam poslední turnaj už lehce fousatý.

Zkušenosti, peníze, klasika
Za vítězství získáváte zkušenosti a peníze, za prohru v single-playeru nic, jinak aspoň něco málo, aby byl dřív nebo později nějaký progres. Nově dosažený level vám umožní vylepšit atributy, peníze zase slouží k nákupu věciček, které rovněž přinášejí určitý bonus, ať už zlata nebo zkušeností. Nechybí nákupy za mikroplatby, ale dá se vyhrát i s tím základním, protože je-li někdo zkrátka příliš silný, nebudu s ním začínat zápas :-).
Kromě věcí nakupujete také recepty, z nichž si „uklohníte“ nové tričko nebo kalhoty s vylepšujícími účinky. A určitě neuškodí koupit také Battlemona. V inventáři je všechno tříděné a vše uvidíte. Je to prostě klasika se vším všudy.

Osobní pocity a zkušenosti
Z technických věcí musím říct, že se hra občas lagne, a to celkem brutálně. Míček zkrátka nevidíte, ale hlavně že je stav 0-30. Párkrát se mi i stalo, že hra spadla, naštěstí ne při zápase.
Dalším faktorem jsou hráči. Na Rookie kanálu ještě několik hráčů najdete, ale na Pro jsem už pěkných pár dní nepotkal ani nohu. Všichni se srocují na Free kanálu, což znamená jednu věc – pěkně nevyvážené soupeře nebo páry. Vy tak musíte buďto hledat v místnostech někoho hratelného, nebo vytvořit vlastní místnost s omezením levelu, s kterým lze vstoupit, případně nežádoucí soupeře vykopnout. Někdy to tak déle trvá, než si zahrajete.

Osobně velmi chválím tematiku, neboť MMO sportovní hry jsou v záplavě všech těch strategií a RPG přeci jen nedostatkovým zbožím. Navíc nabízí jak arkádovitý tenis, tak šílenou tenisovou bitku. Záleží na vás, čemu dáte přednost. Současné technické nedostatky lehce srážejí výsledné hodnocení. Hrajte zde.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 08:59

1

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 13:30

text příspěvku


galerie

Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis Fantasy Tennis