recenze

Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery

Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery

Za jakých okolností se mohou na jednom místě setkat hasič, baseballista, boxer a hráč amerického fotbalu? Nikoli při požáru olympijské vesnice. Správnou odpovědí je akční MMOčko Brawl Busters. Do výčtu ještě přidejme rockera a zombíky. No, slušná sebranka se ve zběsilé mlátičce sešla.
Nejdříve se klasicky zaregistrujete, stáhnete potřebný software a po instalaci a přihlášení se vám otevírá svět Brawl Busters, kde si v první řadě vytvoříte vaši bojovou postavu.

Jako dítě jsem chtěl být hasič… ale vezmu si rockovou star

Reprezentující postavu můžete přiřadit k jedné z pěti tříd. Jak už bylo zmíněno, jedná se o hasiče, rockera, boxera a hráče baseballu a amerického fotbalu. Každý z nich má své silné a slabé stránky, přičemž o těchto skutečnostech jste informování při prvotním výběru. Osobně se mi jako slušný střed jeví hudebník. Má slušné HP, střední dosah zbraně a rychlost.
Nemusíte se ovšem stresovat ze špatné volby, protože do nějakého čtvrtého levelu dostanete možnost odemknout ještě další dvě třídy a přepínat mezi nimi jak před startem, tak během hry po každém killu vaší postavy. Doporučuji tak kompletně projít tréninkové mise, v nichž si vyzkoušíte hru za všechny typy a budete se moci rozhodnout. Nikomu bych však nedoporučil hasiče. U něj to chce skvěle zvládnout všechny pohyby, včetně uhýbání, což už vám solidně křiví prsty.

Multiplayer a herní módy

Hlavním tahákem je přirozeně on-line hraní s ostatními hráči. Na výběr máte z několika herních módů. Z těch tradičních nechybí (moje) oblíbené Deathmatch a Free for All. Týmová řežba proti týmu soupeře a jednoduchá bitka všech proti všem je prostě standard. Naopak chybí rovněž klasický Capture the Flag a doufám, že nejsem jediný, komu to ale vůbec nevadí. Naopak je tu jeden ne až tak obvyklý „Survival Zombie“ mód. V něm s ostatními hráči čelíte nájezdům hord zombíků a snažíte se přežít. Vtip je v tom, že pokud zemřete, může vás v časovém limitu parťák najít, opět oživit a jedete dál.
A nesmím zapomenout na „Glow mode“. V něm se dva soupeřící týmy snaží sesbírat „energii“ z nepřátel a je to dost ošemetná záležitost, neboť ne každý kill znamená, že něco pro tým získáte, zato zabitím sebe můžete hodně ztratit. Osobně mě nebavilo.

Systém hry aneb Jak se to hraje

Klasické rozdělení do místností podle dosaženého levelu. S novým updatem, který nedávno vyšel, se upravil i počet zkušeností k zisku nové úrovně, na čemž někteří hráči (já) vydělali a poskočili výše. Současně se i zpřehlednil systém kanálů, na kterých můžete hrát.
Hlavní náplň by se dala vyjádřit třemi slovy – hustě rychlá mlátička. Nikdo na nic nečeká a vrhá se do boje, a to pěkně zblízka. Na výběr máte tři základní útoky – levá packa, pravá packa, obě packy současně, přičemž nemusíte nic zběsile mačkat, myšítko stačí jen držet. Jeden útok představuje údery zblízka, druhý zdálky a třetí je taková specialitka. Strategie hry je lehce odlišná od postavy, za kterou zrovna hrajete, ale vždycky se dostanete do pořádné mely a akce. Je to dáno hlavně tím, že mapy jsou poměrně malé a při plném obsazení týmů (4 na 4) si klidnou chvilku neužijete, což je určitě dobře.
Během boje lze ničit okolní prostředí a získávat bonusy jak pro sebe, tak pro celý váš tým. Z individuálních vychytávek jde o bomby, jed, neviditelnost. Z týmových se pak jedná o zvýšení rychlosti, štítu nebo doplnění životů, což se v průběhu boje velmi hodí. Proto je vtipně řešeno umístění kiosku, ze kterého tyto věci vymlátíte – pěkně uprostřed – a dává to další prvek strategie do boje, neboť kdo ovládá tento bod, má výhodu.

Je po souboji a já…
Po každé hře získáváte zkušenosti a peníze, načež peníze se hodí na nákup nových zbraní, oblečků a upgradů. Zkušenosti zase zvyšují level a umožňují toto nové vybavení aplikovat. Můžete si totiž koupit silnou zbraň, ale pokud nesplňujete požadavek minimálního levelu, můžete se na ni leda dívat v inventáři.
Nutno podotknout, že tu je docela draho. Na druhou stranu nic není jen na okrasu a zvyšuje to vaše atributy. Takže hrajte co nejvíc, co nejlíp a šetřete.

A další vychytávky
Zajímavou věcí je systém vylepšování vybavení. Postupem času si odemknete jakýsi „craftující systém“. Do něho vložíte zbraň nebo součást vybavení a pokoušíte se stávající bonus ještě vylepšit, ovšem s rizikem, že vylepšení můžete i ztratit, čili s touto složkou opatrně.

Závěrem
Lehce prudící jsou samozřejmě někteří hráči, kteří zdržují, nejsou připraveni, ale to je úděl každé masivní on-line hry tohoto typu. Dalším negativním prvkem může být opakující se gameplay. Naštěstí díky možnosti odemknout nové třídy se stereotyp dostaví o něco později. Jasným mínusem pak z mého pohledu je v tento moment menší počet map. Hrajte zde.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

CoolFlemixkaCz | 29.10.13 v 20:16

Tato hra je SUPER!!! Určitě doporučuji :)

Gidonr | 16.03.13 v 16:47

tato hra je vážně super


galerie

Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery Brawl Busters - zběsilá mlátička s originálními charaktery

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce