recenze

Warface

Warface

Tváří v tvář válce. Obujte kanady, popadněte pušku a hurá do boje! Warface je multiplayerová týmová akce, která vás nenechá na chvilku vydechnout. Pojďme si ji společně přiblížit v naší recenzi.
Co vás posadí na židli úplně nejdřív, to je zcela určitě grafika. Aby taky ne, hru pohání jeden z nejsilnějších enginů - samotný CryEngine 4. Nutno ovšem dodat, že není všechno zlato, co se třpytí, a hra vypadá v reálu trochu jinak, než na promo fotkách. Co naplat, stále je to ovšem jedna z nejlépe vypadajících free to play stříleček vůbec. To bez diskuse.

Ale k čemu by byl slušivý grafický kabát, kdyby se to celé nedalo hrát, že? Warface naštěstí nejsou případem hry, která všechny karty vsadí pouze na grafické okouzlení. Naopak. Autorům ze studia Crytek se podařilo vytvořit vyváženou akci, ve které se nemůžete spoléhat jen sami na sebe, nýbrž i na hráče po svém boku. I proto Warface nabízí hned čtyři hratelné třídy - voják, sniper, medik a inženýr. Každý umí něco. Medik léčí válečná zranění, voják vás zásobí municí, sniper sestřeluje nepřátele z povzdálí a inženýr dovede pokládat miny a obnovovat vám vaše brnění. Stačí sestavit tým pěti a zkusit pokořit nějakou kooperativní misi. Těch je na výběr celkově šest - tři regular mise, které dovedete projít s pistolkou a prstem v nose, a trojice skilled misí, jež dovedou zatopit i zkušeným hráčům. Kooperativní mise se každý den obnovují, nemusíte mít tedy strach, že by se vám časem ohrály.

Nesmíme zapomenout ani na režim versus, který vás pošle na porážku mezi ostatní hráče. Zápolení s ostatními hráči se nese v poměrně tradičním duchu - módy jako je deathmatch, team deathmatch či capture the flag. Klasika, která neomrzí. V podání Warface je to ovšem zábavná frenetická řezničina, která šlape jak dobře seřízené hodinky. Což je hlavně zásluhou téměř okamžitých respawnů a vůbec celkově vysokým tempem hry.

Získávání zkušeností a free to play systém taktéž nikterak nepřekvapí. Hráč si společně se svým postupem odemyká jednotlivé hratelné třídy a nové zbraně. Vybavení, zbraně, granáty či novou zbroj, to všechno pořídíte v herním obchodě za virtuální měnu vydělanou úspěšným plněním misí. Nesmí chybět ani různé akce v podobě násobičů skóre a zkušeností či speciální herní měna, za kterou můžete nakoupit elitní a vysoce vzácnou výzbroj. Kvůli tomu ovšem už budete muset sáhnout do peněženky, protože to nebude zadarmo.

Faktem ovšem zůstává, že zrovna Warface není další pay to win hrou. Tedy titulem, do kterého byste museli sázet peníze, abyste si kvalitně zahráli. Warface totiž nabízí dlouhotrvající zábavu i přes to, že do něj nevložíte ani haléř. A to se vyplatí! Rozhodně si nenechejte tuhle ještě žhavou pecku ujít.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:24

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 18.01.18 v 00:39

Bezva střílečka

jimmy | 03.07.17 v 10:03

I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one. bloxorz

Laugher

Laugher | 07.07.16 v 12:58

Pecka

DráKula-Vobecká

DráKula-Vobecká | 19.01.16 v 11:44

jde to

Rinai

Rinai | 08.02.15 v 13:13

Prachy = good eq.

kokosmen265

kokosmen265 | 23.12.14 v 20:10

wooow super


galerie

Warface Warface Warface Warface Warface Warface Warface Warface Warface