recenze

The Smurfs & Co

The Smurfs & Co

Šmoulové – řádí v televizi, kinech a teď už i na Facebooku. Taťka Šmoula má problém s Gargamelem a potřebuje vaši pomoc s vybudováním nové vesnice. Odemkněte další typické šmoulíky a zkrátka se nostalgicky bavte se svými přáteli, kteří tentokrát budou velmi potřeba.
Umí se smát i hrát a každý má je rád, všichni je račte znát – šmouly! O novém filmu si myslete, co chcete, ale tato Facebook hra je (naštěstí) vyvedena v onom původním grafickém stylu, takže už pro tu nostalgii jsem se rozhodl hru zkusit.

Samotná náplň hry představuje klasický facebookový standard řekněme.
Začínáte sekáním trávy. Vyčistit kousek hrací plochy je první krok k vybudování excelentní šmoulí vesničky. Na takto vytvořenou plochu můžete stavět nejrůznější objekty z oblasti domečků, atrakcí nebo dekorací. Každá dokončená stavba produkuje štěstí, které vám odemyká nové šmouly. Ti se pak procházejí kolem a kromě toho, že to je znak vašeho postupu, tak od nich také dostáváte další questy.
Ono celkově je dobré sledovat spíše dráhu questů, než se pouštět do budování na vlastní pěst. Může se stát, že dokončíte nějaký domeček, který v zápětí dostanete jako úkol, a hru nezajímá, že už ho tam jednou máte.
Pokud jde o stavbu atrakcí a domků, najděte si spoustu přátel (na oficiální Facebook stránce se jich potulují tuny :-)), jelikož bez nich si ve hře ani neškrtnete. Na dokončení leckteré stavby potřebujete speciální suroviny nebo předměty, které vám může poslat výhradně kamarád, nebo si zaplatíte.

Nechybí typické prvky, jako získávání zkušeností a postup do dalšího levelu. Questy samozřejmě přinášejí peníze, stejně jako atrakce, které šmoulové používají a vy musíte doplňovat „zboží“. Všechny tyto akce a vysekávání okolí stojí energii. Naštěstí se doplňuje rychle a se „šmoulosinkami“ si můžete část energie doplnit, což je dobré, protože těchto červených bobulí máte po nějaké době opravdu v zásobě dost.

Pro mě osobně bylo hlavní motivací odemykání nových šmoulů, ale ani další prvky a možnosti nejsou špatně zpracované. Jen se jedná už o takovou klasiku. Naštěstí to tematika šmoulů skvěle zachraňuje a se šmouly šmouluje už přes 8 milionů uživatelů!


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

jurcatko

jurcatko | 21.03.15 v 21:01

skvělí šmoulové

kiki59262

kiki59262 | 26.10.12 v 10:57

jak mám to stáhnout poradte mi pls

michala | 14.10.12 v 15:45

jak se mám zaregistrovat na ponyramu.

Kus Feny | 04.02.12 v 17:49

jo kiburek kdo to má po tobě číst :D

hohoho | 28.12.11 v 18:19

Nauč se psát kiburek:)

Kiburek | 28.12.11 v 11:55

Cchi se zeptat musí se ot hrát jen na Facewbpooko iunapiošte

peťula | 13.11.11 v 17:31

jenže já pořád sekala a trávy mi už neroste tk bych chtěla hrát odznova ae to nejde ...


galerie

The Smurfs & Co The Smurfs & Co The Smurfs & Co The Smurfs & Co The Smurfs & Co