recenze

ChefVille

ChefVille

"Když nemáte limetu, tak tam dejte bramboru" v této kuchařské Facebok hře nefunguje. Tady vařte pokrmy, sbírejte ingredience, vydělávejte peníze na zdokonalování vaší restaurace. Od dob Restaurant City tu nebyla dle mého soudu zábavnější hra z oblasti budování vlastní restaurace.
Zynga se opět vytáhla a ukázala, jak správně namixovat jednotlivé složky tak, aby to bylo zábavné a neuvěřitelně návykové.
Bude se vařit. Vaše první (i budoucí) kroky se budou točit okolo jídla. K dispozici dostanete základní kuchyňskou výbavu a gril. Ale s postupem času si odemknete množství dalších stanovišť, jako salátový bar, pec, stanoviště na polévky a spoustu dalších věciček. V každé z nich vaříte určitá jídla. To není nic jiného než masivní crafting. Každý recept vyžaduje jisté ingredience a čas na přípravu. Opětovným craftingem zlepšujete menu, získáváte hvězdy a posunujete se dál na žebříčku kvality od Jirky B. ke Zdeňku P. Tyto hvězdy vám odemykají nové oblasti na hrací ploše a tím zvyšují různorodost ingrediencí, které, opět v časových intervalech, můžete sbírat.
Všechno to craftění vám vytváří jídlo, které servírujete hostům. To se děje buď automaticky, dokud je z čeho brát, nebo klikáním na zákazníky obsluhujete vy sami s větším dýškem. Kromě hvězd a peněz, za které si nakupujete novou výbavu, stoly, dekorace, tu jsou i jakési body doporučení – další složka pro přístup k novým položkám.
A vaši přátelé? Ti jsou nezbytnou součástí. Jednak je můžete navštěvovat, sbírat u nich ingredience, peníze a sůl s pepřem podle výše vašeho vztahu ve hře. Dále jsou to oni, kdo vám aktivuje nové přístroje na vaření, takže jich to chce mít docela pěknou škálu. Celý princip je ovšem natolik návykový a pohlcující, že není problém sehnat mraky hráčů na stránkách aplikace. Nakonec číslo přes 29 milionů aktivních hráčů mluví o kvalitě titulu samo za sebe. Všechno toto hašteření vás stojí energii, ale upřímně jsem její nedostatek nějak nepociťoval.

Hlavními složkami je brutální crafting a spolupráce vašich přátel, což možná tak nezní, ale v podání společnosti Zynga je to pecka.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Laugher

Laugher | 04.03.16 v 03:10

Od dob Restaurant City tu nebyla dle mého soudu zábavnější hra z oblasti budování vlastní restaurace

1janajana@seznam.cz | 29.10.14 v 22:42

co mám udělat,když v úkolu píšou earn gourmet cooks with apple turnovers?

Jana | 03.06.13 v 20:45

ChefVille hraji na fb a už mi tři dny nejde a docela mě to štve


galerie

ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille ChefVille