recenze

Football Life

Football Life

To máte trénink, spoustu zápasů, získávání hráčů, tok finančních prostředků na to, abyste mohli vykonávat jakous takous manažerskou funkci a posunuli váš tým k velkým vítězstvím. Dokážete vytvořit schopný tým v konkurenci ostatních hráčů?
Dalo by se říct, že k úspěchu vede cesta přes klikaní… přes nekonečné moře klikání. Na první dojem se hra tváří jako manažer, kde spravujete váš vlastní fotbalový tým, určujete strategii a rvete si vlasy při simulaci zápasů. No, tak na to při druhém pohledu hezky rychle zapomenete. Jádrem týmu jste vy, jak už to tak bývá, a tak musíte trénovat, zlepšovat vaše atributy, být stále lepší a lepší v mnoha fotbalových dovednostech. Toto klikání vás stojí energii a peníze a umožňuje vám větší bojeschopnost v zápasech, o kterých bude řeč později. Do těch nastupujete s celým týmem, který si můžete složit z vašich přátel (posíláte hordy pozvánek do hry), nebo je nahradíte „umělými“ hráči opět za peníze, resp. zakoupíte kontrakt, a lze je následovně rovněž level-upovat za peníze. Trochu drahý špás, ale ono se to docela utáhnout dá.
Takto naverbovaným hráčům dále přidáváte karty hráčů, které získáváte z biografií – jedna z důležitých věcí ve hře. V této knize vždy objevíte nového hráče s určitým hodnocením a z určité ligy. Tímto se hra docela krásně znepřehlední a podvědomí o číselných kvalitách je v tahu, což je škoda.
Na druhé straně si po nějakém čase zvyknete a nebudete to řešit. Budete zmateni, ano, ale když vám hra něco nedovolí (přesuny hráčů z jiných lig například), tak to zkrátka neuděláte.
Druhou dominantní složkou jsou zápasy. K dispozici máte přáteláky (bez přátel si logicky nezahrajete), ligu proti ostatním hráčům a NPC zápas. Do ligy se přihlašují všichni hráči této hry a po časových intervalech s nimi hrajete zápasy, získáváte body a v případě potřebného umístění postupujete do vyšší ligy. V NPC mačích se utkáváte postupně se stále silnějšími protivníky AI a někdy je to sice o náhodě, někdy ovšem musíte vylepšit váš mančaft. Odměnou jsou standardně za každé utkání peníze a zkušenosti, místy biografie s novým hráčem.

Nebudu se přetvařovat. Čekal jsem manager, ale nedočkal jsem se v žádném ohledu. Hra působí lehce zmateným dojmem a motivační systém by chtěl taky doladit. Při dosažení sedmé úrovně se vám odemkne Ranking statistiky? Tomu tedy říkám vážně „terno“. Až od desátého levelu je to o hodně lepší a s více možnostmi zápasů. Příznivci klikání se sportovní tematikou mohou vyzkoušet, stratégové nikoli.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Football Life Football Life Football Life Football Life Football Life Football Life Football Life

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce