recenze

Kamicat Football 2012

Kamicat Football 2012

Dokážete dovést fotbalový tým až na vrchol? Cesta je to plná tréninku, unavených hráčů a nižších lig. Manažerský aspekt je podstatně zjednodušen, zato svoje zápasy hrajete sami a každé vítězství je tak zasloužené vaší vlastní schopností.
Váš nový tým nejprve zasadíte do některé ze světových lig. Následuje určení jména, vytvoření dresů a už se můžete vrhnout do kolotoče zápasů a bojů o první příčky zajišťující postup do vyšší ligy. Začínáte opravdu hodně dole a čeká na vás mnoho vítězných zápasů, než se dostanete alespoň blízko k těm nejlepším týmům. To je kariérní mód. Dále je tu ještě turnaj, který představuje poslední EURO 2012. Na to ovšem potřebujete tak zvané tikety a zadarmo máte jen tři, a tedy jen tři pokusy si turnaj vyzkoušet. Proto doporučuji jeho spuštění až poté, co se naučíte hru ovládat a zvyknete si na její tempo.
Tím se dostáváme k samotné hratelnosti. Jestliže jste nějakým omylem narazili (protože my jsme tuto poměrně nepovedenou a špatnou hru nerecenzovali) na Kamicat Football 2010 z Jižní Afriky, pak vězte, že tento titul je naštěstí někde jinde. Hra se tolik neseká, byť někdy je to lehce znepříjemňující. Hrát se to ale dá. Ovládání je dáno pouze myší a do určité míry to po této stránce připomíná FIFA ONLINE. Jasné zjednodušení na myšítka a pohyb kurzoru je fajn a automatické přepnutí hráčů funguje solidně. Na druhou stranu si musíme také říct, že AI soupeřů není nikterak drsná. Zezačátku se to dá pochopit, trapácké týmy proti vám zkrátka nemají šanci. Obtížnost roste ovšem docela pomalu a titul trochu ztrácí šťávu. Klidně bych pár lig oželel a byl rychleji v Premier League.
Když si budete věřit a vaše kombinace budou dávat smysl, pusťte se do turnaje. S národním týmem to bude jiné kafe. Hráči mají fiktivní jména a o obličejích se vzhledem ke slabší grafice mluvit nedá, ale přesto v jejich „zpitvořeninách“ poznáte skutečného fotbalistu.

Když celkově shrnu tuto část, tak zápasy jsou dlouhé tak akorát, občas budete čekat na další několik minut a grafika a občasné sekání taky zrovna nepotěší. Jenže na Facebooku takových her, kde byste vy sami hráli za fotbalový tým zápasy, zase tolik není. Vyzkoušejte, se špetkou shovívavosti.
Druhou složkou je management. Hráče musíte platit, prodlužovat smlouvy a vylepšovat jejich atributy. Pokud vás to nechytne, můžete to řešit automaticky, stejně jako změny v sestavě. A nakonec stadion. Na kontrakty jsou třeba peníze a vyděláte je pouze plným kotlem fanoušků. Tak vylepšujte tribuny, hřiště a nalákejte do ochozů spousty diváků na vaše skvělá vítězství. Běh na dlouhou trať, to určitě, ale žádné simulace, pouze vaše vlastní hraní zápasů.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Laugher

Laugher | 27.07.17 v 22:50

Fotbal


galerie

Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012 Kamicat Football 2012