článek

Soutěž o klíč do Closed Bety webovky World of the Living Dead

Soutěž o klíč do Closed Bety webovky World of the Living Dead

Slyšte, slyšte, slyšte, to se takhle náhle objevila virová nákaza, která dělá z normálních lidí zombíky. Nákaza se přirozeně začala šířit a pouze hrstky přeživších zvládly odolat, posbírat různé zásoby a věci a možná si udělat další čárku za nesnadným dnem. Toť World of the Living Dead. Do rukou se nám dostal klíč ke Closed betě jedné možná známé, možná neznámé hry. Její první verze kolovala internetem už nějaký ten pátek, ale byla několikrát předělávána, takže spustila svou testovací verzi až nyní.

World of the Living Dead z vás neudělá přímého účastníka zombie apokalypsy, vy budete ovládat nejdříve dva a poté, pokud se vám bude dařit, i větší počet přeživších a tvořit z nich výkonné skupinky, protože nemrtví nejsou jediným nebezpečím. Než si vše oťukáte, projdete si celkem příjemným tutoriálem, který člověka naučí všem základům, jak se o skupinku neinfikovaných starat, kde a co hledat a jak plnit mise, které vám dají nejenom důležité zkušenosti, ale možnost naverbovat pod vaši taktovku i někoho dalšího.

Trik celé hry spočívá v opravdu velmi důsledné simulaci přežívání a to se vším všudy. Je zde nutnost uhasit hlad a žízeň, které sice nemají okamžitě fatální následky, ale rozhodně vám vyhladovělý průzkumník vyčerpá mnohem rychleji nebo mu hrozí vyšší nebezpečí poranění nebo smrti důsledkem špatného kroku. Velkou dávku času se tedy člověk potlouká po světě a každá flaška nebo pytlík buráků má cenu zlata. Jakmile se vše dá trochu do pořádku a vy budete mít dost zásob, začnete pokukovat po nějakých zbraních, informacích o světě, vybavení na budování safe-housů, kde skupince nic nehrozí, když nehrajete nebo možnosti napadat jiné skupiny, či jim vybílit barák. Každou činnost lze vylepšovat skrze bohatý výběr vlastností, kde můžete draze investovat získané zkušenostní bodíky a tím z nich dělat efektnější hledače, sprintery, hladovkáře nebo zabijácké mašiny.

Kde se ale ocitáte? World of the Living Dead se odehrává v našem světě, tedy používá se mapa světa taková jaká je. Já jsem se ocitl v oblasti Los Angeles, ale brzo jsem se propracovával i do dalších států USA a nejspíše se můžete podívat i za hranice. Vše tedy dostává nový rozměr, akorát netuším, jak to bude možné s přepravou přes oceány a moře. Prozatím není možné likvidovat samotné zombie, což by v budoucnu nemělo rozhodně chybět, přeci jenom možnost zabezpečit sektor na mapě, aby se vám psychicky lidi nezhroutili, je docela fajn. Pobavily i jakési karty, které můžete náhodou nalézt, a které dávají nějaký ten bonus držiteli (menší šance infikování je k nezaplacení).

Hra se nedá prozatím označit za to nejoriginálnější na světě, ale pokud vše půjde dále, bude tu jedna opravdu výborná F2P s pocitem, že se můžete podívat za váš dvorek, jestli se tam nepohybují sousedi stylem, který připomíná dlouhý večerní tah s alkoholem nebo přeměnu chuťových pohárků (braaaains).

A teď pozor, podařilo se nám ukořistit ještě jeden KLÍČ do Closed Beta testu. Takže tu máme jednu malou soutěž. Stačí napsat komentář dolů pod článek (musíte být registrovaní) a liknout naše FB stránky. Výherce poté bude náhodně vybrán.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 15.12.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 13:03

text příspěvku

tlama

tlama | 22.06.18 v 21:58

Samá lepší novinka rok 2013 a dále do minulosti, bože to je úžasný

Drticka

Drticka | 09.05.18 v 10:16

taky nehraji tyto hry

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 06.01.17 v 16:42

no nic moc to mě nebaví

3K171

3K171 | 03.12.15 v 10:13

tieto hry ja moc nehram nebavia ma

elf

elf | 05.03.15 v 12:58

tyhle hry nemusim

Mira | 16.12.13 v 21:27

Hru jsem hrál asi před rokem,je to opravdu hardcore. Čím jste dál,tím skupina je větší a tím více jídla musíte najít. Pro děti to moc neni, musíte mít opravdu nějaké zkušenosti.