článek

Need for Speed: No Limits - populární závody za 80 %

Need for Speed: No Limits - populární závody za 80 %

Need for Speed - název, který zvýší tep každému milovníkovi závodních her. Po dlouhém čekání jsme se i my dočkali a nejnovější titul NFS: No Limits dorazil na český GooglePlay. První závodní titul z této série, který je k dispozici zdarma. Ale i když je v názvu "no limits", s některými aspekty se mohou hráči potýkat. Naštěstí je tu náš článek, který vám hru představí ze všech základních aspektů.
Závodní hra plná adrenalinu
Neočekávejte nic jiného než čisté arkádové závody ve vysokém tempu. Nic vám nebrání pustit se okamžitě do akce a své soupeře nechat vzadu za sebou. Příjemný tutoriál vás naučí základy a za pár chvilek budete driftovat a řídit jako úplní profesionálové. Fyzikální model poškození tady nečekejte. Jde vyloženě jenom o to dojet do cíle první, porazit časový limit apod. Ono to ve své podstatě vůbec nevadí, ale musíte počítat s tím, že závody jsou zde především pro zábavu, nikoli pro simulaci jízdy.

Pěkná řádka herních režimů
Ve hře máte k dispozici velkou škálu režimů, a tak se nemusíte bát, že byste se nudili. Na druhou stranu je jejich koncept nastaven tak, že si budete muset počkat, vyjezdit nějaké ty lepší součástky a zvýšit rating vozu, abyste se dostali dál. To vytváří celkem slušný motivační systém, ale zapomeňte na to, že budete mít vždy prostor pro to, abyste si zahráli přesně to, co chcete.

Herní módy - speciální eventy, turnaje, série s každým autem
Oč se konkrétně jedná? V první řadě je tady hlavní dějová linka, ve které se, jak už to tak chodí, probíjíte sérií stále obtížnějších závodů, zvyšujete svou reputaci a snažíte se být tím "super božím týpkem" mezi ostatními jezdci. V rámci toho vás čekají jak závody o umístění, tak závody na čas. Celkem citelně chybí širší spektrum variant (například nějaká likvidace vozů nebo eliminace), což jsem tak trochu očekával a po čase se dostavil jistý stereotyp. Mírné zpestření přinášejí mise, kdy musíte svého soka nejdříve dojet a pak ho porazit.
Naštěstí tu máme i další režimy, které otestují vaše řidičské umění. Velmi dobře vypadá turnajový režim, v rámci něhož soupeříte s ostatními hráči a za výhry získáváte body do žebříčku, postupujete na novou úroveň a získáváte poháry na nákup speciálních součástech, boxů nebo plánů aut.
S každým novým vozem získáte přístup do "jeho" herní série. V rámci ní jezdíte s vozem určité značky a opětovně vyhráváte různé díly a odměny. Rozdílem je to, že za splnění určitého oddílu dostanete zlaté cihličky - mikrotransakční měna - za kterou si můžete koupit speciální boxy a další vychytávky.
Speciální eventy - naposled třeba se Snoop Dogem - jsou skvělé osvěžení základního konceptu. Každý den musíte splnit určité závody a na konci vás čeká luxusní kára a jiné odměny. Samozřejmě jste omezeni časem a také speciálními herními tikety.

Ovládání a grafika
Z hlediska ovládání si není na co stěžovat. Pomocí dotykového displeje budete mít váš vůz dokonale pod kontrolou a po pár jízdách budete schopni i při jezdecké chybě závod vyhrát. Arkádový styl se zkrátka nezapře.
O poznání hůř je na tom grafika, která by se dala charakterizovat jako - nic moc. Ne snad, že by byla vyloženě špatná a brečet nad 3D grafikou u mobilních her nebudete. Ale stačí se podívat například na NFS: Most Wanted a No Limits vypadá jako chudý příbuzný. Ještě víc mi vadí temné pasáže a zákoutí, kterými na trati projíždíte. Dokud jsem se trať nenaučil, v té tmě jsem zatáčku zkrátka nezaregistroval. Naštěstí to nebyl případ každé tratě.

Tuning, upgrade, sbírání dílů
Za vítězné závody získáváte většinou nové díly, které instalujete na některé z vozidel, čímž zvyšujete jeho výkon a rating do dalších závodů. Kromě toho můžete narazit na speciální měnu na nákup nových dílů a dekorativních prvků. Na váš vůz můžete tak dokoupit unikátní "Underground" díly pro stylový vzhled.

Auta
V Need for Speed: No Limits máte k dispozici bohatou škálu aut, respektive značek. Pro jejich odemknutí musíte nasbírat plány, což je běh na dlouhou trať, speciálně pak u těch nejluxusnějších kousků.

Herní energie a tikety
Ačkoli má hra v názvu No Limits, bez limitů to rozhodně nebude. Herní energie se naštěstí doplňuje celkem svižně, větší problém nastává s tikety pro turnaje a eventy. Zde máte jenom pět kousků a jejich doplnění trvá mnohem delší dobu.

Délka závodů a loading obrazovky
Celkově musím říct, že se mi hra zdá poněkud nevyvážená. Jednotlivé závody se mi zdají poměrně krátké (některé zvládnete třeba za půl minuty nebo 40 vteřin) a pak čekáte na loading další obrazovky, vyberete další závody, zase loading a zase další kratší jízda. Přechodové obrazovky se mi zdají dlouhé a to si nemyslím, že mám nějakou chytrou šunku, ale celkem adekvátní stroj ze střední třídy. Závody by tedy rozhodně mohly být delší.
Celkově se rozhodně nejedná o špatnou hru, stahovat ji můžete na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 26.10.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Drticka

Drticka | 25.05.18 v 08:15

možná ji zkusím

miro1971

miro1971 | 27.07.16 v 19:02

vipada to byt dobra hra

lubkoo

lubkoo | 08.07.16 v 08:50

tuto hru hravam a je to velmi dobra hra

3K171

3K171 | 02.01.16 v 08:15

need for speed velmy dobra hra

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 19.12.15 v 20:03

velmi dobra hra

elf

elf | 08.12.15 v 22:35

dobrý průměr


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce