recenze

Truck Racing  by Renault Trucks

Truck Racing by Renault Trucks

Usedněte do kabiny závodního tahače a vydejte se s ním na závodní dráhu. Naprášíte to soupeřům a skončíte první, nebo se budete plazit na poslední pozici a každou chvíli vybočíte do okolního písku? Jedno jisté, takováto auta budí respekt. Vzbudí ho i tato hra?
Řekněme, že hra má solidní náběh, ale ke konci trochu podřadila.

Obligátní činností je nejprve výběr auta, v tomto případě trucku. Na výběr jich je spousta, pokud za výraznou změnu počítáte odlišnou barvu. Poté se přemístíte na trať. Zvolte si volnou jízdu na první seznámení jak se zatáčkami, tak vůbec ovládáním vozidla. Přece neovládáte žádný osobák, ale poněkud větší automobil, čemuž odpovídá i řízení. To je docela citlivé a není problém se dostat do smyku, chtěného a hodin obvykle nechtěných. Můžete si nastavit jízdu s kvalifikací, která určí vaše místo na startovním roštu podle dosaženého času. Také to můžete ignorovat a do hlavního závodu startovat z poslední, ale jisté, pozice.
Co si zaslouží pochvalu, je grafika. Hezky vymodelovaná auta, trať, detaily a interiér vozidla. Můžete si vybrat ze tří pohledů – celé auto, řidič 1, řidič 2 – viz klávesa C. Zkrátka na hru je radost pohledět. Také soupeři nejsou žádní nazdárci. Pravda, při nejlehčí obtížnosti jim uděláte „pá pá“ hned na začátku a do konce závodu je neuvidíte, ale na nejtěžší úroveň už to nějaký ten řidičský talent chce, abyste získanou pozici udrželi, zvláště jste-li někde uprostřed v tom chumlu tahačů.
Jízdní model byl trochu zmíněn. Určitě nemůžete vlétnou do zatáčky jako šílenci (no, vlastně můžete), jelikož skončíte v bariéře. Nárazy od soupeřů vás snadno vyvedou jízdní stopy, takže platí, že na trati je rušno a dusno (opět při nejtěžší obtížnosti).
Dál je tu poškození auta. Je tu sice hezky indikováno, co a jak moc je poškozeno, ale dojet se s tím dá, možná to trošku více smykuje, ale to je tak všechno. Prostě je lepší to spíše ignorovat a jet, jet…

Kdyby tu bylo více tratí, ne pouze jedna, byla by to mnohem větší pecka. Takto je to velmi pěkně vypadající závodní hra, která nebude mít dlouhého trvání. Než se však plnohodnotně popasujete se soupeři, nějakou chvilku to zabere a koukat na to můžete pořád.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

MarieH

MarieH | 11.11.17 v 00:45

Príma hra.


galerie

Truck Racing  by Renault Trucks Truck Racing  by Renault Trucks Truck Racing  by Renault Trucks Truck Racing  by Renault Trucks

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce