recenze

Street Rod 3

Street Rod 3

Sedíš v kabině nějakého vozu... tvá noha na plynovém pedálu... řev motorů je ohlušující. Vedle tvého chromovaného miláčka stojí modrej bourák frajera Charlieho. Je hluboká noc a na semaforu probliklo zelené světlo...
... zvuk budíku ohlásil šestou hodinu ranní a sen skončil. Před vámi se rýsuje den jako přes kopírák a za ním nekonečná řada stejně nudných dní. Ranní toaleta, studená snídaně, ven do víru velkoměsta.

Tak nějak by mohl vypadat příběh obyčejného smrtelníka. Alespoň do chvíle, než by se jeho oči zadrhly na gamesce zvané Street Rod. Než se ponoříme do tajů třetího dílu, z úcty k historii v rychlosti proklepneme předchozí dva.
Všechno to začalo roku 1990. Herním světem hýbaly počítače Amiga a obrazovkám kralovaly hry jako Test Drive nebo Stunt Car Racer. A právě v té době vznikl první díl trilogie (zatím) Street Rod. O rok později pak vyšel díl druhý a pak jakoby se země slehla. Historie počítačových her prodělala několik revolucí (ne až tak sametových) a na displeji stroje času se rozsvítil letopočet 2003. Rok, kdy povstal Fénix z popela. Rok, kdy se bezpečné ulice měst proměnily v půnoční šílenství. Rok, kdy se napříč platformami zhmotnilo dítko Satanovo - Street Rod 3!

Hra začíná v garáži. Kromě několika nezbytných udělátek zeje prázdnotou. Fajn, ale co s tím? Váš úkol je jednoduchý, ale cesta k jeho splnění je oříšek pěkně tvrdý. Z vašich celoživotních úspor, které čítají něco kolem 5000 doláčů, musíte koupit vůz a provozovat ilegální noční závody. Sledujete inzeráty v novinách a nakupujete káry dle aktuální potřeby a síly protivníků. Kromě samotného pořízení vozu jej můžete všemožně tunit. Specialitky pro vyšperkování vaší kobyly opět sháníte přes inzertní rubriku Daily News. Tuníte motor, trubky, gumy, kola.. halelujá! A to vše proto, abyste u motorestu Big Joe vyzvali další borce na drag race/road race (vysvětlím níže). Pokud se podaří vyhrát, získáváte peníze, což otevírá cestu k lepším vozům a lepšímu vybavení. Dokola, doblba.

Technická stránka hry, to je skutečně kapiptola sama pro sebe. Bohužel jsem nikdy neviděl v akci předchozí díly série, ale to co na vás vybafne z monitoru, to je skutečně masakr. Na freewarovou gamesku je hra neuvěřitelně komplexní. 3D modely jsou na velmi slušné úrovni, hra je velice různorodá díky možnosti pilovat si svůj automobil dle stavu své mysli a peněženky. Od barvy karosérie, samolepek, až po motorové a mechanické součásti. Již trochu slabší zážitek přináší závod samotný. Fyzikální model není příliš autentický s reálným světem a také grafika, byť 3D, není na špici toho, co je k mání v segmentu freeware. Nicméně i tak lze pořád hovořit o slušné porci zábavy.
Šmouha na tváři této hry je zvuk. K tomuto mám jen velice stručnou připomínku. Není žádný. Tím hra přichází o notnou porci atmosféry. Doporučuji vyvážit tento nedostatek poslechem nějakého Rock'n'Roll stream radia.
Celkový dojem je tedy velice slušný. Protože jde o subverzi 0.44 této třetí verze a též o otevřený projekt, věřím, že se zvuk záhy objeví. Stačí sledovat stránky výrobců www.streetrod3.com. Každopádně všem milovníkům rychlých vozů, tuningu a nočních honiček spícím městem SR3 převřele doporučuji .-) ... tečka.

Vysvětlivky


Drag Race - vybere se dlouhý úsek silnice nebo ulice, který je potřeba co nejrychleji projet ve dvou liniích. Jedna je vaše, druhá soupeře. Winner takes it all. Pro zvýšení adrenalinu je možné trasu natáhnout přes světelné křižovatky, nebo ji zakončit srázem do velice ošklivě hluboké rokle.
Road race - skoro jako drag race, jenom se ho může účastnit více hráčů a kola sviští nejlépe městem.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

pietr | 23.07.07 v 12:20

jak prosím koupím auto

Flegy | 31.01.07 v 18:54

Zdravim lidicky, chtěl bych se zeptat - kolik závodů je nutný vyhrát aby se mi alespoň něco nového odemklo? Thx all

Ada | 23.12.06 v 09:47

Komu neni shury dano, tomu neni pomoci. Kdybys pozadal jen o fousek slusneji, byla bych ti i poradila...

v | 23.12.06 v 08:28

doprdele kde se ta hra stahuje kurva vy zmrdi!!!

Ban | 21.12.06 v 14:11

Hra mi jede,ale neni možný vyhrát závod,i když koupim nejlepší motor a nevim co všechno k tomu přidám!!CO mám přidělat,dokoupit,abych to rozjel na víc než jenom 150??Vždycky mi ujedou ...

Czert | 25.11.06 v 20:23

ano, mas pravdu (ja sam tam byl a anglicky umim), ale na vyvojovenm foru je nemladsi post starsi nez 2 mesice, takze asi tak.

bob_senklar | 23.11.06 v 21:24

Já s tím problém neměl, ale vyloučeno to na některých konfiguracích není. Vždyť je to verze 0.4.4.1.

jostobb | 23.11.06 v 11:09

no tak som prišiel na to že to seká a nezobrazuje to dobre!!!

bob_senklar | 22.11.06 v 23:55

No, přes pesimistické vize developera, který si říká Hero of the day ještě neuhasla naděje, viz diskuze mezi dalšími developery Ikcerawaqem (I feel like my last post was a little unclear, so I'd like to rephrase. I don't want SR3 to die, but I'll say this: development by me in particular will be a little slow for a while. I plan on keeping the code with me indefinitely, working on it as I get the time to improve upon it as much as possible, maybe leading to another release. I've talked with Keith (Hellmark) and this seems to be his stance as well (the part about making gradual, continual improvements)) a whitemanbrokem (I'll still do moddeling for the game then, but if this site gets shut down we'll need some way to still meet up. I don't feel like doing moddeling all the time so I go in spurts of a couple months off until I feel like I lose touch with some of my CAD skills then I do some projects (SR3 stuff) to sharpen up a bit.)

No uvidíme, v co se SR3 zmutuje.

Celá diskuze je k dispozici zde: http://forums.streetrod3.com/viewtopic.php?t=2374

Czert | 22.11.06 v 23:42

ze hra se uz nebude dal vyvijet - viz oficicialni stranka hry.

terminatorluky | 17.11.06 v 20:33

hrat, hrat a hrát


galerie

Street Rod 3 Street Rod 3 Street Rod 3 Street Rod 3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce