recenze

Street Driver

Street Driver

Dnes se toho dá simulovat mnoho a simulací útěku s kradeným autem před spoustou policistů určitě nikdo nepohrdne. Tuto simulaci má na svědomí starý známý Game Maker, se kterým si tentokrát pohrál slovenský tým RT-Soft.
Pro Street Driver jsme se vydali na slovenské stránky týmu RT-soft, kde lze nalézt několik působivých titulů, které jsou však někdy až příliš jednoduché. Street Driver má však tak kvalitní námět hry, že jsem nemohl jinak. :) Navíc od Game Makeru se vždy dá očekávat alespoň kvalitní hratelnost, která to tak trochu odčiňuje za bídnou grafiku. Co je tedy vaším úkolem? Za tři dny musíte ukrást tři nadupané káry. Krást je vyloženě nebudete, ale budete se starat o to, abyste zůstali jejich majitelem a dorazili s nimi na určené místo, kde nebudou žádné švestky. :)

Úkol hry zní jednoduše a prostě a hra opravdu taková celkem je. Rychlost auta není nijak závratná i přesto, že by auta měly být nadupaná. Ze začátku si hru jen oťukáte. První úroveň je spíše takovým tréninkem na něco těžšího, co však pro některé možná ani nepřijde. Při vašem útěku jsou tedy na silnici rozprostřeny vozy strážců zákona, které by vás měly donutit zastavit. Vy se jim musíte vyhýbat, ale postupem času máte pochopitelně více práce díky plnějšímu obsazení silnic. Na nich se může mimo policejních vozů objevit i překážka, jež propíchne vaše kola a ubere vám jeden ze šesti životů.

Když se tak koukám na menu hry a vidím ten krásnej stroj přes půl obrazovky, čekal bych, že bude hra o něco lepší. Ale předem jsem si prošel screenshoty ke hře a bylo mi jasné o co jde. Žádné zklamání mě pak nečekalo. :) Autoři se však snažili hru ještě trochu vylepšit a přidali tři druhy rádia, která můžete poslouchat během jízdy.

Podobných výtvorů jsem hrál mnoho a mohu s jistotou říci, že se dnes určitě neprosadí. V podobně stylových hrách jsou dnes už tuningové možnosti, které ze hry dělají něco víc než jen nudnou projížďku na vozovce, kde se jen stačí vyhnout pár autům, překážkám a je dohráno. Navíc šeredná grafika, ze které mě tak akorát bolely oči, by mohla odradit mnoho hráčů. Ale věřím, že Street Driver nezůstane bez povšimnutí a vy, kteří jste někdy měli chuť ukrást auto, si radši zahrajte tuto simulaci. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

kingoftheworld | 13.05.07 v 19:45

Hooodne jednoducha hra, moc nezaujme, mohla byt dobra.. ale tak pred rokem 2000

phoBBos | 14.12.04 v 19:18

My vieme ze tato hra je slaba a aj stara a ze s grafiky bolie oci a to je priklad ako vyzaraju slabe hry no mozte urobit recenziu na nase lepsie hry, nie na tie najhorsie.


galerie