recenze

Rally Cross

Rally Cross

Pěkná závodní hříčka s hezkou grafikou a zábavným editorem úrovní - tak se mohla označovat tato hra. Bohužel autor zapomněl udělat to nejdůležitejší, a to oponenty! Přesto, pokud vám nevadí závodit sami se sebou a časem, zkuste...
Před nedávnem jsme u nás vydali hru od stejného autora, šlo o Tom a Jerry game. Mezi námi, ona hříčka nebyla ničím extra, také jsem jí dal 43%, pokud si době pamatuji. Proč ji připomínám? Protože si na ni za chvilku vzpomeneme.

Rally Cross má nesporně hezčí vizuální zpracování, sice velmi chudé, k dispozici jsou jen stromy, kamení a prašná cesta, ale tyto objekty jsou jednoduše krásně nakreslené. Nejen grafická stránka zde překvapí. K dispozici několik aut, přesněji pět (brouk, pár řad golfů a Porsche). Vlastnostmi se vcelku liší, dále vynikající editor tratí, trochu mi připomněl editor u starších (leč mnohonásobně kvalitnějších) Stunts. Od autora máme připravené dvě trasy, z internetu se snad prý dát stáhnout dalších několik, já to ale nezkoušel. Takže si vyberte kolo, autíčko a vzhůru na startovní linii. Až do teď to bylo skvělé, ale na pásce nás čeká šok. Jezdíme totiž sami se sebou, proti svému času. Ano, jde poslat na autorovi stránky do oficiálních skóre tabulek, ale mě tohle moc nezaujalo. Věřím tomu, že se najdou lidičky, kterým se tohle bude líbit, tak jako se hra líbí už hodně uživatelům, dle diskusí na autorově serveru.

O grafice jsem již mluvil, vcelku pozitivně, stejně tak mohu komentovat zvukové zpracování, tedy hudbu. Opět je chudá, je tu pouze jedna skladba, ale je dlouhá a zajímavá, k závodům se hodí. Ještě připomenu pár věcí ze závodu. Jezdíte po sektorech, což jsou vlastně krátké úseky silnice. Když se dostanete mimo sektor jinam než do následujícího (tedy po silnici dál :o), jednoduše, když se vybouráte a pojedete jinam, či si cestu zkrátíte, připočtou se vám trestné vteřiny. Zatáčky se dají řezat smyky, ovladatelnost závodních aut je vcelku přijatelná. Líbila se mi také délka předpřipravených tratí. Ne moc dlouhé, ne krátké. Tak akorát.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

jůra | 09.10.04 v 11:50

SUPER


galerie