recenze

FormulaPC

FormulaPC

Dokažte, že pilotovat formuli není žádná věda. Máte k tomu skvělou příležitost. Stačí si jen vybrat některý z reálných týmů a trať. Rozestavit závodníky na start. Potom už jen zařadit jedničku a vrrrrrrruummmm.
Možná jste už zkusili hru české produkce, která se dnešní FormulaPC v mnohém podobá. Jedná se o Formulky - aneb závody na papíře, jejichž název mluví za vše. Pokud tedy Formulky znáte a libí se vám, mohu vám Formula PC jen a jen doporučit.

Jedná se tedy o simulaci závodů formulí 1. Nepůjde ale o vaše řidičské schopnosti, jako spíše o schopnost správně taktizovat. Tohle totiž není tak úplně závodní simulátor, ale spíše tahová strategie. V každém tahu totiž budete muset zvolit, který rychlostní stupeň je nejvhodnější. Ve které jet dráze - zda je lepší přibrzdit po vnitřním, či prosvištět zatáčkou bez podřazení v rychlosti vyšší.

Zajímavé jsou prvky opotřebování. Například můžete v jednom tahu šlápnout na brzdu tak silně, že vám hra dovolí podřadit o více než jeden rychlostní stupeň, ale za cenu opotřebování pneumatik, které také hraje významnou roli. Pokud to naopak na rovince napálíte nejvyšší možou rychlostí, riskujete poškození či zničení motoru. Do toho všeho musíte dávat pozor, abyste nenarazili do soupeřů a vůbec je celý systém velice propracovaný.

Pokud ale nemáte chuť s rozvahou strategicky posunovat formulky po dráze a přemýšlet, jak trať projet co nejrychleji, ale raději byste si dali něco akčnějšího, vyzkoušejte GeneRally - to jsou teprve závody par Excellence...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Cermis | 26.05.08 v 11:41

Po stažení nelze otevřít ZIPová složka :-( škoda, pokud to někdo máte, pošlete mi to pls, dík moc

CONTY | 07.12.05 v 12:01

ajoj


galerie

FormulaPC FormulaPC FormulaPC FormulaPC FormulaPC