recenze

Roswell Racer

Roswell Racer

Kvalitní ufonské závody s parádní grafikou. Tak se prezentuje závodní hra Roswell Racer. Vyzkoušejte si jízdu po tratích plných tajemství záhadného UFO. Jízdu bez pravidel, kde mimo řidičských dovedností můžete využít i známé vychytávky sebrané na tratích!
Už to není Area 51, okolo které se točí každá hra, v níž dominuje UFO. Místo ní totiž ve většině názvů těchto her, čteme Roswell. Městečko podle něhož byly natočeny seriály, filmy atd. Za zmíňku stojí určitě akční hra Heroes of Roswell, která se stejně jako Roswell Racer zaměřila na výskyt UFO. Dnes tedy UFO v trochu jiném kabátě a to za volantem netradičních motokár.

Když se odkloníme od mimozemšťanů, působí Roswell Racer jako typický humorný simulátor se srandovními postavičkami za volantem, které mimo řízení využívají i několik zákeřných vychytávek. Pusťme se tedy do hraní. Po spuštění hry máte na výběr z několika motokár, ve kterých sedí vždy jiný závodník. Nejsou od sebe příliš odlišeny, na výběr máte ze dvou druhů motokár, které se liší pouze detaily a vždy tedy za volantem sedí jiný závodník (také jen barevně odlišen). Trochu odbité. Od simulátoru bych očekával větší a hlavně různorodější výběr. Každá motokára mohla mít specifické vlastnosti, které by vyhovovaly hráčům a ti by si je podle toho vybírali. Dalším výběrem je trať, po které pojedete. Pokud chcete otevřít všechny, musíte vždy dojet na prvním místě, což není vždy nejjednodušší záležitost, ale po několika pokusech by se vám to mělo podařit. No a posledním výběre je počet kol (3-7).

Po navolení hry pomalu odstartuje závod, který začíná rozhodně zajímavě, neboť jsou ze začátku všichni rychlejší než vy, ale po chvíli se role prohodí. Mimo závodění se určitě věnujte i balíkům, které leží na trati. Jejich využití váš může snadno lehce dostat z posledního až na první místo. Balíčky nabízí vychytávky jako odstřelení soupeře, položení bomby na trať, zrychlení atd. Mim vás je sbírají i soupeři, takže si kryjte záda. ;)

Nic nového nám Roswell nepřinesl. Grafika je sice naprosto perfektní, ale hratelnost už trochu pokulhává. U ovládání se samozřejmě nedá čekat podobná simulace jako u běžných závodních her, ale přeci jen mi tam něco nesedí. Díky špatnému ovládání se někdy můžete dostat do příkopu a začínáte z docela vzdáleného místa, se kterého už není nejlehčí dostat se opět do čela závodu. Pokud chcete hru dohrát, určitě ji nezavírejte, jinak přijdete o odemčené tratě. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

human 1 | 15.09.04 v 16:02

dycky když to zapnu na 2s sčerná obrazovka a vyhodí mě to zpět
co stim?

Turbolen | 11.09.04 v 20:35

navalte tu hru


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce