recenze

Mario Racing

Mario Racing

A máme tady další hru o starém známem instalatérovi Mariovi. Už jste si určitě všimli, že z klasických skákacích arkád je tenhle muž schopen dělat cokoli, tak si nyní vychutnejte jeho jízdu za volantem.
Dokážete si ještě vzpomenout, v kolika různých povoláních jsme Maria už měli možnost hrát na našich počítačích? Dost bych se divil, kdyby ano. Těch variací je totiž tak velikánská spousta, že snad ani není v silách jednotlivce si je všechny pamatovat.

Je ale velmi důležité si uvědomit, že hry „mariovky“ mají vlastní osobitost, svou logiku- a jiné už prostě nebudou. Mají svůj vlastní styl. Tedy to, co je odlišuje od všech ostatních her. Je to jejich klasická pestrobarevná grafika, která se leckomu může zdát dětská, je jím samozřejmě i jejich hlavní aktér, tedy pan Mario atd., takových věcí bychom asi při důsledném pátrání našli celou řadu. Ale podívejme se už na Mario Racing. Už při pohledu na název je vám jasné, že dnes nebudete nikde pobíhat, přeskakovat různé překážky a plnit rozličné úkoly, ale vaším cílem bude být první. Pojedete pravý mariovský závod. Ale jet takový závod s sebou nese celou řadu věcí. Je to právě třeba ona grafika, o kterém jsem se zmínil výše.

Hraje opět všemi barvami, z ostatních aut na vás vykukují další zvláštní postavičky jako například drak. Před samotným hraním nebudete zdržováni nějakými složitými menu- prostě si vyberete svůj vzhled- tedy jednu z pěti, které vám hra nabízí a můžete se pustit do hry. Rád bych upozornil, že je jedno, jaký jste si vybrali vzhled, na rychlosti to nepoznáte. Smůla hry je, že nabízí jen jednu trať- a to jen na jeden okruh, takže se moc neprojedete. Navíc, jakmile jeden z jezdců dorazí do cíle, hra končí pro všechny, což v praxi znamená. Závod se ukončí ve 3/4 trasy. To je podle mě dost mrzuté. Podotýkám, že v závodě jde o vaši zručnost, ne o rychlost. Trať je spletitá, ale rychlost všech závodníků stále konstantní. Ne, skutečně jsem nezapomněl na zvuky. Na ně totiž zapomněl autor.

A to je další minus pro tuhle nyní už průměrnou hru. No co se dá dělat? Závěrem vám poradím toto. Pro fanoušky Maria je Mario Racing nutnost. Pro ostatní hráče je to jen další nevýrazná hra.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

65 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Chico | 16.09.03 v 20:47

Jo, je to fakt bomba, skuste to všichni, nebudete litovalt... wruuuuuuuum

Barbora | 09.12.02 v 17:31

SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce