recenze

Chicken Tournament

Chicken Tournament

Jak vytvořit zkrácený podtitul téhle hry? Hmm...netradiční akce, to je ono. Chicken Tournament je hodně netradiční akce…Neotřelý nápad, kvalitní provedení, tuhle hru musíte poznat!
Nevím, jak vy, ale já když jsem poprvé viděl název Chicken Tournament, měl jsem pocit, že půjde zase o další z mnoha klonů Moorhuhnu (Moorhuhn X -XS, Die Rache der Moorhühner, etc). Zvláště, když jsem zjistil, že hra je z Německa, kde mají v různých Moorhuhn-klonech největší zálibu. Ale mé očekávání se nesplnilo. I když něco podobného přece jen naleznete.

Chicken Tournament se odehrává na jedné klasické malé drůbeží farmičce kdesi v Porýní, vypadá to tu takřka ideálně. Kuřata mají se svými matkami dostatek prostoru, prohánějí se po velké louce, kde mají možnost se i koupat v rybníku. Sem tam přijde farmář, pár slepic vybere a ty už nikdy jejich kolegyně nespatří. Ale to jim na nervozitě nepřidává. Zatím…jenže jednou jich začne mizet nějak víc. Slepice jsou velké kamarádky, a tak to tak nenechají. Vzbouří se proti svému majiteli - když ten příště přijde pro další budoucí drůbeží pochoutky, začnou po něm házet vejce, dokud ho jimi neusmrtí…Takhle možná začíná příběh místa, kde se Chicken Tournament odehrává. A co budete dělat vy? Vy si můžete vybrat hrát za slepice nebo za farmáře. Jestliže si teď představujete nějakou 2D přitroublou hříčku, šeredně se pletete, protože tohle je opravdu 3D hra s first-person pohledem! Takže vás čeká akce jako řemen! Na výběr ještě před samotnou hrou máte mezi singleplayer módem a světe, div se, také multiplayer. Jak sériové připojení, tak i klasické internetové. A hned teď vám řeknu, že Chicken Tournament je hra dělaná zřejmě hlavně pro multiplayer. Pokud si ale zvolíte singleplayer, v další tabulce si budete muset navolit, koho vlastně chcete hrát, zda slepice nebo sedláka, kolik tam bude ostatních slepic a kolik sedláků apod. A pak už začíná hra.

Řeknu vám, ani nezkoušejte hrát za sedláka. Slepice vás jednoduše ukamenují. Leda, že máte rádi pocit, že ať se hnete kam se hnete, všude po vás někdo něco vrhá. Podle mě se tak za sedláka dá hrát jen když nasednete do kombajnu… Za slepice je už hra zábavnější. Můžete nejen pobíhat po trávníku, ale také je zde možnost vzlétnout, byť jen na omezenou dobu- a s poměrně těžko zvládnutelným ovládáním. Pak si také musíte dát pozor na svůj dolet, protože dopad na křídla má za následek okamžitý odchod do věčných lovišť. I když pochybuji, že pro takovou slepici je odchod do věčných lovišť tím pravým vysvobozením. Protože slepic je mnoho a sedláků málo, útočí na slepice taky kombajn. To je pak ta pravá žeň. Na kombajn prostě vejce nijak účinná nejsou, takže si to kombajn vesele štráduje rozprsklými slepičími tělíčky, hromadami peří, litry krve. Velice sugestivním zážitkem je vlastní smrt pod kombajnem, doporučuji zvláště silným masochistům. Bude se vám to líbit. V případě smrti se opět objevíte ve hře, takže žádné strachy, je to takový deathmatch. Ale jak už jsem podotkl, hra je dělaná hlavně pro multiplayer- a ten jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet.

Jinak ale je třeba pochválit autory za technické zpracování- krásná grafika je opravdu skvělým momentem Chicken Tournamentu, byť ale výsledný dojem kazí dost patetická doprovodná melodie á la Dáda Patrasová. A to opravdu, co si budeme povídat(podle mého názoru), není to pravé ořechové...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

*Admi* | 05.06.04 v 11:41

No jo uplnej Unreal

Recode | 01.03.04 v 17:25

To je boziiii lidi to si musite zahrat hlavne po siti to nema chybu Harvester rulezz!!!


galerie