recenze

Lunar Base

Lunar Base

Ano, zase jednou přichází pořádná věžovka. Je situována do prostředí na Měsíci a vaším úkolem, bude vydržet jak dlouho to jen půjde. Vydržíte až do konce? Čeká vás 50 vln různých nepřátelských strojů.
Po spuštění hry si vyberete jednu ze 2 map, jejich rozdílem je umístění pozice, odkud se nepřátelé snaží proniknout do cíle. Nakoupíte věže a stiskem klávesy ENTER vypustíte první vlnu. Za sestřelené protivníky samozřejmě dostanete nejenom body, ale i peníze za které budete moci nakupovat další věže. Jakmile budete připraveni, znovu stisknete klávesu ENTER a vypustíte další vlnu. Nikdy na vás nezaútočí sami, kdy je vpustíte je a jen na vás.

Věže samozřejmě také můžete vylepšovat, což je velmi dobrým taktickým tahem, protože je lepší mít několik vylepšených věží, než mít celou mapu zaplněnou obyčejnými. Můžete je stavět nepřátelům do cesty, tudíž je budou muset obcházet a tím získáte více času je zničit.
Hru prohrajete jakmile vám proklouzne 20 strojů.

Jsou na vás připraveny 4 druhy nepřátel:

Modří – Běžní nepřátelé. Střely z „FROST“ věže je zpomalí.
Červení – Těžší, vytrvalejší nepřátelé než modří. Nemohou být zpomaleni.
Zelení – Rychlejší než modří.
Žlutí – Létající nepřátelé. Přeletí vaše věže (nemusí je obcházet), ale jsou velmi slabí. Pouze Minigun a Missile věže je mohou zranit.


A vy se můžete bránit 6 typy věží:

Minigun: Rychle střílející, ale slabé. Jsou levné ale mohou se stát silnými díky vylepšením.
Plasma: Středně rychlé, středně silné. Relativně levné a dobře zlepšitelné.
Frost: Středně rychlé, středně silné. Slabší než Plasma, zpomalují nepřátele.
Missile: Silné s velkým dostřelem, střela zasáhne velké území, ale drahé.
Spark: Tyto věže vždy útočí na prvního a posledního nepřítele několikrát. Můžou se stát neskutečně silnými po vylepšeních.
Fire: Útočí na několik nepřátel najednou. Mají malý dostřel.

Celkově je gamesa velmi povedená, nabízí perfektní hratelnost, možná je trošku obtížnější, ale třeba je to jen můj názor…
Grafika je bohužel lehce podprůměrná, ale koho u věžovky zajímá grafika? ;-) Dokonalou atmosféru dokresluje jednoduchý hudební doprovod.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Paklik | 05.10.07 v 00:55

Osobně si myslím že hra těžká není,jde o to jen přijít na princip,a tady je vcelku lehký:na začátek zhruba do prostřed postavit 1missile a stavět bludiště s minigunů,vždy zleva doprava(nebo naopak),postupem času přidávat více missile.funguje to:)obě mise s 20životy.
autorům freegame.cz:díky za skvělé hry a jen tak dál(hlavně towerowky:))

Incro | 28.09.07 v 23:13

Gratuluju k úspěšnému dokončení, jseš na tom lépe než já :)
Třeba se dalších map, nebo nové verze dočkáme ;-)

Alesh | 25.09.07 v 11:01

Tak Gotovo,
map2 uspesne dohrana. Nakonec jsem zvolil zpocatku trochu jinou taktiku, nez v mape 1, ale v urcitem bodu zlomu to stejne zase zacli resit Missile ;)

Nakonec to tak strasne tedy nebylo. Toz, chtelo by to dalsi mapy ;).

Alesh | 24.09.07 v 22:09

Tak tohle je nejtezsi vezovka, kterou jsem zatim kdy hral. Mapu jedna jsem rozehraval aspon 50x !!! Nakonec dohrano, ale byl to nekdy docela "hnus velebnosti". Obtiznost hry je dana predevsim nutnosti velmi presne, rekl bych temer az matematicky promyslet a taktizovat, dale nedostatkem penez (zpocatku hry) a take AI. Kdyby tanciky strilely vzdy do prvni jednotky (rozumeno do jednotky, ktera jako prvni dosahne cile), tak by to bylo daleko jednodussi. Takhle cloveku proklouzne mnoho tanciku, byt maji uz minimalni zdravi, ale neni proste kdo by je zastavil.
No, bez missile by to fakt neslo, diky Czernovskimu za "nakopnuti". Uff masakr.
Podivna AI je ale kompenzovana zase urcitou "blbosti" nepratel, mam konkretne na mysli jejich path-finding. To se da odpozorovat a zneuzit. Jinak by to neslo dohrat uz vubec :D

Taky se chystam na mapu 2. Parkrat jsem ji zkousel, bude v tom zase nejaka zaludnost, zatim jsem uspesny nebyl...
No, jeste to zkusim tak 100x a ono na neco snad prijdu :D

Btw., tahle vezovka by snesla nastaveni obtiznosti, protoze verim, ze prave prilisna obtiznost mnoho hracu odradi. Ne kazdy ma proste tu trpelivost. Jinak se mi tahle vezovka libi a neco me nutilo, hrat ji znova a znova...no, proste dokud ji nepokorim, tak me bude lakat stale.
Kazdopadne ma svoji urcitou atmosferu a kouzlo, byt se nejedna o zadnou invenci a navic je to gameska zplacnuta zrejme trosku "horkou jehlou" v Game Makeru.

Napriklad autor neosetril situaci, kdy hraci zbyde presne 0 (nula) zivotu.
Hlaska o "Game Over" se neobjevi, ale ani stisknuti Enteru nefunguje. (nezbyva nez Esc). Ovladani by urcite neuskodilo trochu vylepsit. Kolikrat clovek musel opustit celou hru a nasledne spustit, kdyz uz nechtel pokracovat, ale zivotu mel jeste dost.
Zkratka klasicke tlacitko na restart levelu, nebo alespon navrat do menu by neuskodilo.
Do menu se lze vratit pouze v pripade dosazeni zaporneho poctu zivotu, anebo v pripade uspesneho dohrani hry, of course :D.

Ma to proste svoje mouchy, ale je to i tak dobra vezovka, ktera chytne a nepusti! Btw., jak jsi na tom s mapou2, Czernovski? Dohrano? :-)
Ja teprve pred chvilou dokoncil jednicku, tak mi to chvilu potrva, ale je to docela orisek... :D

Incro | 29.08.07 v 20:23

Výborně, chválím... ;-)

Czernovski | 29.08.07 v 14:59

Tak jsem asi na potricate konecen zvladl mapu 1...ma to celkem 50 kol a srdecne doporucuji stavet Missile Towers...na zacatek jednu Missile, 2 plasmy a kvuli 7. LVL udelat od vchodu k cily usecku z minigunu...pak uz jen delat cestu robotum do ucka pomoci Missile...a vylepsovat je! :) Tot vse...ted jeste mapa2...


galerie

Lunar Base Lunar Base Lunar Base Lunar Base

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce