recenze

Hoplites

Hoplites

Ponořte se do dějin a nechte vojáky naslouchat vašim rozkazům. Doby starobylého Řecka a krutých bojů jsou již sice pryč, nic to ale nemění na tom, že tu na vás dnes čekají, a to rovnou jako karetní hra!
Hoplité byli těžce obrnění pěšáci v dobách antického Řecka. Působili od roku 650 až do 323 před naším letopočtem. Na rozdíl od jiných válečných strategií, kladly hoplitské formace největší důraz na týmovou spolupráci a tvrdou disciplínu. Úspěch byl pak dán i nutností udržovat v řadách vojáků velmi těsné vztahy a přátelství. V cílovém efektu tak zmiňovaní Hoplité způsobili nemalou revoluci ve vojenských taktikách a navíc se tvrdí, že tito vojáci navždy změnili podobu válek.

Abychom se ale odpoutali od té trochy historie, přeneseme se zpět do současnosti, kde na nás čekají opět fascinující Hopliti, tentokrát však zpracovaní v karetní hře. Budeme si tedy moci vychutnat dějiny, lépe řečeno armády z dob minulých. Těch nás čeká kolem třiceti - kupříkladu Alexandr Veliký, César, Vikingové a mnoho dalších legendárních velitelů a národů. Každá ze stran má samozřejmě jiné typy vojska, které se liší některými vlastnostmi a samozřejmě ilustračním obrázkem. V konečném výsledku jsou si pak všechny tyto frakce vyrovnané a není ve hře nadržováno nikomu.

Celý systém ovládání je řešen jak jinak (jedná-li se o karetní hru), než vkládáním karet obou hráčů do hracího pole. To vše je samozřejmě realizováno v tahovém stylu a jedná se poměrně o komplexní pojetí. Do pole tedy vkládáte jednou za kolo kartu, potom máte možnost vybrat útoky vašich vložených vojsk, a to výběrem jednotky, na kterou si přejete zaútočit. Potom tu máme i jiné možnosti, například přesun, uspořádání formací a podobné vychytávky. Existují zde i speciální karty, které na jedno kolo ovlivní atributy buď vaší karty (vojska) v pozitivním směru, nebo v protihráčově případu negativně.

Ke všem kartám jsou k dispozici ve statistice jejich vlastnosti a bonusy (případně postihy), které dostávají při střetu s určitým typem bojovníka. To vše je jistě pro karetního nadšence nezbytnost, ovšem začínající hráči zde budou zezačátku trochu tápat, co a jak se dělá a jak to vlastně funguje. Pokud už se ale do této hry dostanete, jistě vás na nějaký čas dobře zabaví. Škoda jen, že zde není možnost srovnat své síly s živým protivníkem, ale jen s počítačem (který ovšem není žádný tupý poleno).

stáhnout hru
Stynak

autor
/ Stynak

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Pepa | 12.03.06 v 12:33

Když sem si stáhnul Hoplites a spustil tak sem si v duchu říkal ,,kusovka´´. Ale zalíbila se mi grafika tak sem hrál dál a po 5 minutách sem si málem vykloubil čelist. Doporučuji všem komu se hoplites líbí jít na officialní stránky Hoplites http://digilander.libero.it/zak965/hoplites.htm

Monika | 04.03.06 v 22:18

dá se někde nastavit, nebo stáhnout čeština do této hry?

Paweł | 05.06.05 v 13:40

a dla mnie ta gra jest ok

t | 20.04.05 v 17:50

sracka

Devil | 21.03.05 v 21:09

Chybi tam soubor!!!chybi tam soubor!!! nakej dll...takze sem si to nezaparil...a netusim jstli to je dobry nebo ne

Kleska | 17.02.05 v 11:06

Muzete mi nekdo plz poskytnout strucny navod?Vubec nevim...

Drake | 16.02.05 v 19:58

velmi zajimava vecicka zvlaste se samurai updatem


galerie