recenze

Empire Builder: Ancient Egypt

Empire Builder: Ancient Egypt

Kouzelná hříčka, která vás zavede do Egypta a jeho tajů. Vžijte se do role architekta, jehož samotný faraon pověřuje nejrůznějšími misemi. Dokážete hospodařit s penězi, které vám vydělají již stávající budovy a stavět pomoci nich další? Umíte se správně rozhodnout?
Jelikož jde ve hře o spoutu úkonů, které zpočátku nemusíte znát, provede vás jejími začátky jednoduchý tutoriál. Samozřejmě je v angličtině, ale větičky jsou tak jednoduché, že je pochopí i začátečník. Klíčové jsou pro vás mise. Ty zadává faraon. Vždy jste umístěni na nějaký kus země, kde je potřeba vybudovat domy různého zaměření. Když rozkliknete v dolní části obrazovky ikonu Goals, uvidíte, co musíte pro daný level splnit. Stavět můžete domy dělníků, městské domy, dokonce i chrámy, ale ty se většinou stavějí až nakonec, jelikož jsou nesmírně drahé. Vždycky máte k dispozici určitý počet dělníků. Pamatujte, že dělníci jsou velmi drazí, jeden vás výjde zhruba na 2500, takže svou cenou převyšuje dalece cenu domu. Mnohdy se ale koupi lidské síly nevyhnete, protože na chrámy je stanoven určitý počet, jenž bude pracovat, a s méně lidmi jej nepostavíte. Setkáte se také s aukcí. Chcete-li postavit dům, musíte si nejprve koupit plochu. Dávejte pozor na ceny v aukci, nikde není řečeno, že cena ještě neklesne a nebo naopak nestoupne. Peníze investujte rozumně, protože trvá delší dobu, i když ne závratnou, než své utracené finance dostanete zpátky. Občas vám vypomůžou nejrůznější městské organizace, jež vám mohou věnovat peníze na další rozvoj, popřípadě sám faraonův správce. Neméně důležité jsou také upgrady domů. Každý z nich lze upgradovat nejvýše třikrát. A kolikrát jste tak již učinili, ukazuje počet křížů Ankh u každého domu. V každém levelu můžete použít jednou jedinkrát amulet. Amulet vám vždycky přidá nějakou výhodu, např. rychlý růst peněz atd.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

lamaQ | 11.04.11 v 16:46

Musíš mnět v zahradě a na farmně zahradníka

sardin | 20.08.10 v 10:49

Kdo poradí jak na 16 misi? jak vytunit budovy na 4 lvl?

Caeazr | 05.06.10 v 21:07

konečne po hoooooooooodne dlouhej dobe strategie uz sem si zacinal myslet ze tu sekce Rpg a strategie uz vymrely (coz je videt)


galerie

Empire Builder: Ancient Egypt Empire Builder: Ancient Egypt Empire Builder: Ancient Egypt Empire Builder: Ancient Egypt Empire Builder: Ancient Egypt