recenze

Bonobo Beach

Bonobo Beach

Originální tahová strategie, ve které se hraje proti botům i živým hráčům. A to, že dobrých strategií není nikdy dost, je všeobecně známo. Gutten Tag lieber spieler!
Němci jsou známí svým puntíčkářstvím a kladným vztahem ke strategiím. Od simulace burzy, přes simulaci settlerů až k simulaci bůhví čeho. Tak tady jsou prostě na první pohled doma.

Dnešní strategický tahový kousek od firmy Kronberger Spiele (je to vůbec firma?) je po grafické stránce na freeware excelentní. Detailní grafika hracího pole určitě nepatří mezi odpad a ani ozvučení rozhodně není odsouzeníhodné. V principu jde o to, že hráč pokládá kameny na určitá místa herního pole, jež se skládá z geometricky přesných kosočtvercových útvarů. Tyto může dle potřeby aktivovat či deaktivovat, přičemž jednotlivé útvary mají určitou bodovou hodnotu, která se přičte hráči na konto v případě, že všechna místa v okolí položeného kamenu jsou jimi (tedy těmi aktivovanými) „obložena“. Hráč v tomto případě získá kromě bodů také svůj kámen zpět „do ruky“ pro další použití, přičemž je třeba říci, že počet kamenů k použití je od počátku limitován. Vítězem se samozřejmě stává hráč, který získá nejvíce bodů za položené kameny a aktivované útvary.

Kdo se neprolouskal výše uvedeným popisem, odkáži jej na přehledný in-game help. Na závěr jen malé shrnutí – jedná se o záživnou tahovou strategii, která si své příznivce zcela jistě najde. Jakožto pravověrnému „realtime“ specialistovi mi tahovky k srdci sice příliš nepřirůstají, ale i tak jsem si u Bonobo Beach nějakou tu hodinku poseděl. A to je na freeware slušný weekon.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Bonobo Beach Bonobo Beach Bonobo Beach Bonobo Beach Bonobo Beach

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce