recenze

DDCK: Myth of Creation

DDCK: Myth of Creation

Perfektní strategie ve velmi slušivém kabátku. Nádherně animované elementy vody, ohně a země sloužící pro vaši slávu. Zní to více než zájímavě, že? Tak se na to pojďme podívat!
Pořádnou freeware strategii, která by se mohla rovnat s komerčními tituly jsem jetě neměl tu čest recenzovat. Kolegové pro vás připravili vynikající Strategy 3: The Dark Legions či českou Poselství trůnu. Konečně jsem se i já dostal k velmi dobrému počinu v tomto žánru. Proč jsem tak nadšený? Řeknu vám to, ale pro velikost hry ji nejdříve začněte stahovat. Při stahování si můžete v klidu přečíst tuto recenzi. Na konci budete nadšení a budete rádi, že už se stahuje na váš harddisk :).

DDCK má složitý a zajímavý příběh, nebudu vám ho však prozrazovat, když si ho můžete prožít sami. Story je však to méně zajímavé z této lahůdky. Před každou misí si přečtete briefing a zvolíte své elementy. Můžete si vybrat z devíti jednotek. Tři jsou vždy u jednoho živlu. Máte tedy k dispozici vojáky ohně, vody a země. Na každý level máte dovoleno si vzít pouze omezený počet jednotek daného živlu. Tedy třeba pouze čtyři od ohně, dva od vody a tři od země. Navíc jste ještě omezeni vlastní silou. Podle toho, jak jste zkušení totiž máte speciální energie. Jsou dvě a jedná se o smrt a život. Zpočátku máte třeba jen dvacet bodíků života. To znamená, že si můžete koupit maximálně dva bojovníky, kteří stojí oba po deseti bodech života. Existují bytosti, které stojí i čtyřicet bodů smrti. Ty jsou velmi, velmi silné a odolné. Musíte pečlivě zvážit, kolik a čeho nakoupíte. Můžete zvolit strategii skoro nezastavitelných, ale úplně slabých několika málo bojovníků. Nebo početnou skupinu silnějších, ale velmi křehkých jednotek.
Poté, co se pustíte do úrovně samotné se objevíte na bojišti. Většinou máte k dispozici citadelu, což je velmi odolná hlavní budova. Pokud se ji nepříteli podaří zbořit, prohráli jste. Stavět můžete jedinou další stavbu. Ta je však dost zásadní, jedná se totiž o výrobny magické energie, tzv. many. Díky té si můžete postavit další výrobny a konečně vykouzlit předem navolené posluhovače. Často se stává, že se octnete hned zpočátku v největší vřavě. Musíte rychle reagovat. Nasadit takové síly, které odrazí první úkol, ale pokud je při této akci obětujete, musíte mít připraveny další na samotný váš útok. Skvělé je, že úkoly nejsou jednotvárné. Mise, kde máte nařízeno zlikvidovat nepřátelské výrobny many, levely, ve kterých musíte zlikvidovat silné monstrum, či klasické probíjení a zboření citadely. Dobré!

Na co obyčejně u freeware her moc nevěnuji moc pozornosti, je vizuální zpracování. K této hře však musím něco připsat. Grafická stránka je vynikající! Vaši svěřenci jsou velmi dobře animovaní, hýbou se, dýchají, či útočí. Někteří létají, jiní střílí ohnivé koule. Naprosto uchvacující je také samotný kraj, ve kterém se bitvy odehrávají. Ať jde o poušť, údolí s řekami, či o jinou scenérii, vždy je úchvatná. Zkrátka, jde o hodiny skvělé zábavy. Pro detailisty: „ano, jde ukládat pozice“ :o). Tak co, již to máte stažené?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Valaja | 29.09.04 v 15:07

Je to jen strata času


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce