recenze

Meurte Mechanica

Meurte Mechanica

To, co vidíte na okolních obrázcích, je futuristické Mexiko v podání institutu DigiPen. Situace se má tak, že klíčové lokace obsadili rebelové a na vás je, abyste dali vše dopořádku. A že to nebude vůbec jednoduché, vám jistě popisovat nemusím.
Žánrově se přitom jedná o tahovou strategii. To si ale ostatně můžete přečíst v dokumentaci. Co se tam ale dočíst nemůžete, je můj dojem z tohoto kousku. Možná vás to překvapí, ale když jsem gamesku spustil poprvé, příliš mě nezaujala a říkal jsem si, že půjde o nějaké bezduché pobíhání sem a tam s tím, že čas od času „odkrouhnu“ nějakého toho oponenta. Chyba lávky, odsoudit hru takhle rychle by byla obrovská chyba, protože netrvalo dlouho a pod kůži se mi zaryl samotný interface a já už se pak bez problému nechal unášet celkovou kvalitou.

Příběh je přitom tak prostý a vlastně jediné, co budete dělat, je likvidovat rebely. Ti obsadili klíčové pozice ve futuristicky podaném Mexiku. Mohli byste sice namítat, že ona místa, kde se celá hra odehrává, by šla interpretovat i jinak, přesto mi můžete věřit, že to, že si titul s sebou nese prvky právě Latinské Ameriky, poznáte velmi snadno. Onu futuričnost poznáte tak, že zde nebudou klasičtí vojáci, nýbrž jakési robo jednotky. Ty budou moci provádět v každém tahu sérii několika pohybů a případně přijde řada i na střelbu. Pozor musíte dávat ovšem na fakt, že jakmile v jednom tahu s jedním „vojákem“ vystřelíte, můžete už pak s ním jen chodit a naopak. Střelba má navíc až na výjimky omezené pole působnosti, takže obecně zde platí, že veškerý váš postup musíte velmi pečlivě vážit.

Budete-li ale úspěšní, poznáte to velmi snadno, protože vám bude naskakovat jedna hvězdička za druhou, v maximálním počtu tří. Čím více těchto prvků, tím s více zkušenostmi můžete počítat. To se projeví například v síle vašich zbraní. Náplň levelů je přitom dosti různá, zpočátku se spíše budete bránit, později přijde na řadu tvrdá ofenzíva. Hlavním úkolem bude pak porazit vůdce rebelů, který si říká El Presidento. Jisté tedy je, že se nudit nebudete. Příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

MarieH

MarieH | 09.09.16 v 22:25

Dobrá hra.

kokosmen265

kokosmen265 | 08.01.15 v 19:47

dost dobrý

dominik | 17.05.08 v 15:39

dobré

dada | 06.05.08 v 18:08

jj.máš pravdu.je to škoda že to najde hrát!!

KNOFLICEK | 18.02.08 v 09:06

TO JE DOBRY ALE HRAT TO NEJDE SKODA


galerie

Meurte Mechanica Meurte Mechanica Meurte Mechanica Meurte Mechanica Meurte Mechanica