recenze

Clonk Endeavour

Clonk Endeavour

A máme tu poslední díl dnes již takřka kultovní série Clonk. Vše opět doznalo spousty změn a vylepšení - nádherná grafika se spoustou překrásných efektů, ještě intuitivnější ovládání, lepší podpora skriptování a modů a samozřejmě zase o něco více herních možností!
Nová ještě lepší grafika, intuitivnější ovládání, série tutoriálů a demonstračních levelů k pochopení herních principů... to vše a samozřejmě ještě nějaká drobnůstky přináší nové pokračování série Clonk (Clonk,Clonk 2 – Debakel, Clonk 3 – Radikal,Clonk 4aClonk Planet). Tentokrát však již ne jako freeware, ale jako pouhý shareware – za plnou verzi se všemi funkcemi a vychytávkami si tak budete muset připlatit.

Pro jistotu si ještě jednou stručně zopakujeme herní princip, známý v nepříliš změněné podobě už od Clonk 3 – Radikal - těžíte různé suroviny (dřevo, kámen, železná ruda, zlato, magické krystaly, olej a mnohé další) a z nich stavíte budovy nebo různé stroje a mechanismy. Svoji malou vesničku postupně zvětšujete a vylepšujete, přičemž se snažíte buď nějak uškodit vašim protivníkům (multiplayer) nebo plníte úkoly dané mapy (singleplayer). Neustále musíte být ve střehu, hlídat vaše svěřence, takticky pečlivě plánovat všechny vaše kroky a vymýšlet, jak si s tím či oním problémem poradit. Možností ve hře je skutečně nesčetně a zabere vám dlouhé hodiny do všeho proniknout, zejména pokud nemáte zkušenosti s předchozími díly série.

Sečteno a podtrženo, máme tu sice mnohá technická vylepšení a nový nášup objektů a přídavných nastavení map, ale bohužel se jedná o prachsprostý shareware. V případě registrované verze to je bezpochyby mílový krok vpřed, ovšem pokud srovnám volně dostupnou část Clonk Endeavour s celým volně šiřitelným Clonk Planet, vítězí svým rozsahem jednoznačně předchozí díl, který bych tímto všem vřele doporučil.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

lucinecekulinek | 29.09.08 v 16:37

No to si děláte prdel teď je to freeware no to je snad SEN.

VAgus | 19.05.08 v 22:02

Dobrý den obo máme full clonk endeavour.. ale nejde nám network jak na to pres hamachi :D díky

hgd | 26.11.07 v 20:49

Kdybych to umel hrat tak jsem nejstastnejsi clovek na svete

Marek | 02.07.07 v 18:53

http://www.star-empires.de.vu/
Tam máte váš hazard , neni to hazard přímo ale Star Empires je podobný. A věcí je k stahnutí dost. Protože lidi s plnou verzí a s heslem k tvorbě (to heslo je zadara ale jen k plný verzi) můžou vytvářet jaký koliv mapy , objekt atd.

natuk | 21.05.07 v 09:04

PITfire s drakem nebojujes na tom litas ach ale neni to nic extra a rytíři jsou dobrý jenom když hrajete proti sobe a nebo jako nosici unesou asi 3-5 věcí sice tu nejsou hazard clonci ale ty se me moc nelibyli spatni hazardi nejsou nejak extra :)

Martin | 11.02.07 v 12:29

hele lidi máte nikdo nějaký kola navíc ???
dystak mi napište na icq 358585943 dik

Noit | 31.08.06 v 07:29

je to good solba

MAREK | 03.06.06 v 10:49

Dám spustit hru a CHYBA spouštip pořád jiný mapy zkoušim vše ,ale pořád nic.
Prosím pomozte mi

PITfire | 04.04.06 v 20:01

Sem zjistil že v těch endavourech nejsou rytíři ani hazard clonkové. V tom případě odpadaj všechny meče, luky, hrady, bazuky, naváděný střeli, chaos guny, samopaly atd....

PITfire | 02.04.06 v 21:14

Našel sem crack na Ce. Je na stránce www.megagames.com a stahuje se to přes ten čtvrtej link( no-cd crack kdyby někdo nevěděl)

noit | 23.02.06 v 18:51

nevim jak to je v této verzi ale ve clonk 4 je poznámkový blok se jménem freeware a tam je registrační jméno a kod.

PITfire | 27.12.05 v 20:58

vůbec nechápu proč sem dva lidi (myslim že teď už to chňápu :) napsali úplně ten samej příspěvek ale to nevadí. Mimochodem já sám si myslim že dokud budou chtít 15euro(nebo kolik to tam chtěj) tak bude srovnatelně lepší Clonk planet - výrazně DOPORUČUJU je to sranda. A kdyby měl někdo crack na clonk endavour tak mi ho prosím pošlete(docela by mě zajímalo jak se bojuje s drakem :). A eště maličkoust : zkuste se podívat na stránky www.clonk.de (aspoň myslim že je to takhle) je tam pár pěknejch věcí jako třeba klíčenky a hrníčky s logem Clonk a sou pěkně drahý (22 uro pokud se nemýlim)

PITfire | 27.12.05 v 20:54

vůbec nechápu proč sem dva lidi (nebo jen jeden a ten samej) napsali úplně ten samej příspěvek ale to nevadí. Mimochodem já sám si myslim že dokud budou chtít 15euro(nebo kolik to tam chtěj) tak bude srovnatelně lepší Clonk planet - výrazně DOPORUČUJU je to sranda. A kdyby měl někdo crack na clonk endavour tak mi ho prím pošlete(docela by mě zajímalo jak se bojuje s drakem :). A eště maličkoust : zkuste se podívat na stránky www.clonk.de (aspoň myslim že je to takhle) je tam pár pěknejch věcí jako třeba klíčenky a hrníčky s lokem Clonk a sou pěkně drahý (22 uro pokud se nemýlim)

David | 10.11.05 v 18:59

Je sice pravda, že shareware je docela velký blok, ale na druhou stranu tato verze už nemá problémy s kódováním a vřele doporučuji si ji pořídit (zvlášť když máte s kým hrát)

hehe | 09.11.05 v 16:15

je to blbost nebo good? teprve to stahuju teda prvni dostahuju call of duty 2....jeste 20 sekund :D

FallTime | 29.10.05 v 10:06

Je sice pravda, že shareware je docela velký blok, ale na druhou stranu tato verze už nemá problémy s kódováním a vřele doporučuji si ji pořídit (zvlášť když máte s kým hrát)


galerie

Clonk Endeavour Clonk Endeavour Clonk Endeavour Clonk Endeavour Clonk Endeavour

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce