recenze

Akropong

Akropong

Známý skejťák Tony Hawk odložil prkýnko a vrhl se na ping-pong. Nevěříte? Tento titul vás ale zajisté přesvědčí - uchopte pálku a míček a předveďte s nimi všemožné fígle, triky a komba a za vaše skóre si odemkněte další místnosti a druhy pálek!
Zpráva pro bulvární tisk: Populární prkýnkář Tony Hawk zahodil skejt a dal se na dráhu profesionálníhoping-pongáře, fanynky hromadně páchají sebevraždy...

Věřte nebo ne, i takto by mohl znít úvodní slogan téhle skvělé hry. Najdete zde opravdu snad vše, co byste si mohli u ping-pongového brášky Tonyho představit. Ačkoli za těmito tituly stojí úplně jiní lidé a i pojetí se celkem dosti liší, základní (a nutno říci skvělý) princip je u obou stejný - pomocí triků a různých jejich kombinací získávejte skóre, plňte zadané úkoly a zpřístupněte si další místnosti s novými, ještě těžšími úkoly, a hlavně rozličné pálky. To vše je samozřejmě (stejně jako u Tonyho) okořeněné obrovskou dávkou hratelnosti a chytlavosti. Ovládání je jednoduché a praktické - myší pohybujete pálkou a klávesami 1,2,3,4 a space děláte různé druhy triků, které navíc můžete kombinovat (např. zároveň vyhodit a roztočit pálku) a skládat do komb, tedy dělat souvislé řady několika triků po sobě.

Tohle samo o sobě by ještě nebylo zase tak úžasné, kdyby jste za všechno nebyli bodově ohodnoceni (přičemž za body si můžete zpřístupnit další pálky) a nechyběl by propracovaný systém úkolů. Ve hře se totiž nachází čtyři různé pálky a kolem deseti rozličných místností (ale pozor, v neplacené verzi jsou bohužel pouze pálky dvě a místnosti tři)! K získání lepší pálky vám tedy sice stačí naučit se nějaký "bezpečný" trik, dát jej do slušného komba a opakovat jej, dokud vám míček omylem neupadne nebo si na něco konečně našetříte, ale pro zpřístupnění místností musíte plnit různorodé úkoly, které buď spočívají v kombinacích jednotlivých triků nebo v interakci s prostředím místnosti (např. "rozbij žárovky"). Zde u úkolů se projeví asi hlavní nedostatek hry - jazyk. Kdo by čekal angličtinu či dokonce češtinu, odejde s prázdnou. Veškeré nápovědy (ty číst nemusíte :o), texty (ty čísttaké nemusíte) a hlavně zadání úkolů (ty číst naneštěstí musíte) jsou totiž německy. Někteří z vás si teď asi oddychli, protože se báli japonštiny a taková němčina jim problémy nedělá, ale myslím, že většině z nás docela ano a luštění úkolů je takpřinejmenším nepohodlné.

Technická stránka je skutečně na úrovni. Grafické zpracování sice není tak skvělé jako u komerčního Tony Hawka (díl 3 a výše), ale tady u nás mezi freeware hrami docela vyniká. Místnostem by sice neškodilo trochu více detailů a vychytávek, ale co, v jednoduchosti je přeci síla. Ozvučení je slušné, ťukání míčku povzbuzující. Kdyby tohle vše bylo naprosto zdarma, asi by sehodnocení pohybovalo někde kolem stovky, ale tři místnosti a dvě pálky v neplacené verzi prostě na delší zábavu nestačí. Na druhou stranu ale musím říct, že triky a komba můžete zkusit jakákoli, nezávisle na tom, zda hrajete neplacenou nebo plnou verzi, a můžete si tak Akropongu užít dosytosti!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Grah | 28.01.05 v 15:26

Nejde je to zabordelizovanej krám!!!můžež ho vymazat ale bordel přetrvá

hruska | 11.10.04 v 23:06

jak se to da odintstalovat prosim ?

Adam | 26.09.04 v 10:23

Je moc logická tomuhle říkate Sportovní hra to bych neřek!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce