recenze

Dead Simple

Dead Simple

Lemmings naruby - tak by se dala stručně charakterizovat tato skvělá akční strategie. Tentokrát musíte pomocí různých pastí a zbraní zabránit nepřátelským vojákům dostat se k východu. Jedině správné taktizování ke klíčem k vítězství!
Znáte staré dobré Lemmings? Výbornou strategicko-logickou gamesku, ve které musíte pomocí přidělování různých povolánívašim lumíkům dopravit co největší počet těchto sympaťáků do cíle. Tentokrát se vžijeme do role naprosto opačné. Vašim úkolem totiž není dopravit co nejvíc, ale dopravit co nejmíň. Nebo lépe řečeno nějakým způsobem zprovodit nepřátele ze světa, nežse dostanou do cílové brány. A aby těch rozdílů nebylo málo, lumíky nahradili po zuby ozbrojení vojáci!

K anihilaci vašich nepřátel máte k dispozici slušný arzenál zbraní. V prvních misích můžete používat pouze chabépistolníky, ale brzy se vám zpřístupní miny, kulometčíci, automatické věžičky a spousta dalších zbraní, mezi nimiž vyniká hlavně vtipně zpracovaný temňák Darth Vader a drsňák Duke Nukem. Na umístění všech "zbraní" máte na začátku každé mise minutu, poté se již otevře brána a začnou z ní vylézat hromady nepřátel. Aby vše nebylo tak jednoduché, tak se zbraně liší (logicky) nejen silou a způsobem ničení nepřátel, ale také cenou. Zatímco naivních pistolníků můžete po mapě umístit desítky, stačí jedna nabušená laserová věžička a prachy jsou v čudu. A kde že tedy penízky seženete? Veškeré příjmy pramení z ničení nepřátel. Něco málo dostanete hned jak panďuláka sejmete a zbytek na konci mise. Prašulky si tedy můžete přenášet z mise do mise a šetřit si tak na horší časy. V kampani se totiž nepravidelně střídají lehčí a těžší mapy. Pokud si tak v dobách klidu a míru vyplýtváte všechny finance a nic si nenecháte na horší časy, budete mít s těžšími úkoly problémy.

Technická stránka hry na moc vysoké úrovni není. Ozvučení je sice slušné (zejména peprné hlášky vašich chlapíků v čeles Vaderem a Dukem :o), ale grafika je skutečně, jak jste si již podle screenshotů asi všimli, nepřilíš lákavá. Ale abych pravdu řekl,ani vám to po chvíli hraní nepřijde, protože hratelnost vám to bohatě vynahradí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Jordin Kee | 28.01.05 v 11:44

Ok, this game was made by me. And i didnt even know you hosted it here. Thanks for telling me ... :S


galerie