recenze

South Park Ultra Air Hockey

South Park Ultra Air Hockey

Nemyslím si, že by se mezi námi našel někdo, kdo by neznal populární seriál o jedné povedené partičce ze South Parku. A právě teď tu je další hra na motivy tohoto seriálu - jen pro vás!
Ať už vás hoši ze South Parku pobuřují nebo naopak baví, jisté je, že jste o nich už určitě mnoho slyšeli a alespoň jedno jejich dobrodružství jste sledovali i v televizi. To, kdy vyjde nějaká počítačová hra na náměty seriálu, bylo jen otázkou času- a netrvalo to pravdu dlouho. Teď už je takových her obrovské množství- některé jsou povedené, jiné méně, některé jsou normální a jiné stejně úchylné jako jejich předloha. Pokud jste ještě neměli příležitost žádnou takovou gamesku vyzkoušet na vlastní kůži, nabízím vám například South Park PRO Racing a nebo například ještě hru South Park Super Mario Brother.

Ale nyní se podívejme na dnešní hru, tedy na South Park Ultra Air Hockey (dále jen SPUAH). Když se podíváte na velikost souboru – 1.6 MB, bude vám hned jasné, že se za tímto dlouhým názvem neskrývá hra nijak velká. Když už jste si přečetli název, asi máte určitou představu, o co asi půjde. Já jsem ji taky měl, ale hra samotná mi ji velice poupravila. Celé vaše hraní totiž vzdáleně připomíná něco na způsob Hobo Soccer nebo Ice Hockey. Pokud jste některou z těchto her hráli, bude vám princip SPUAH asi jasný. Abych ale byl konkrétní. Před začátkem vašeho mače si vyberete, za jakou postavičku ze South Parku chcete hrát- no, říct postavička není úplně přesné, neboť se jedná jen o její obličej, který pak ve hře vystupuje. A potom už se pustite do boje s prvním protivníkem Damianem.

Vše se odehrává na hřišti ne nepodobném tomu fotbalovému- a jde o to, kdo soupeři dřív vsítí pět branek. Přitom svým ksichtíkem odrážíte míč na soupeřovu polovinu, přičemž sami na ni nesmíte. Jenže svět není fér. Ani tahle hra není fér. Hráč celkem oprávněně nabývá pocitu, že si počítač jaksi nadržuje, zvláště když prohrává. Uvedu několik příkladů. Po tom, co obdržíte branku, máte možnost jakéhosi vykopnutí míče. (používám fotbalovou terminologii, protože hra spíše než hokej připomíná fotbal) Jenže vedete 3:0 a ouha, vykopnutý míč si letí zcela odporujíc fyzikálním zákonům do vaší branky. Nebo vedete-li již zmíněných 3:0 začíná se soupeřův ksichtík zcela suverénně objevovat na vaší polovině a nehorázně útočí, aniž by vám byla poskytnuta stejná možnost. Navíc dává počítačem ovládaný hráč často góly neslané, nemastné, které by se vám nikdy nepodařilo dát. Po delší snaze se vám přece jen podaří vyhrát (byť tohle může mnoho hráčů znechutit) a postoupit do dalšího kola. Vše je stejné i tam,tedy vše kromě soupeře.

Pravda je taková, že většina SouthPark her se nemůže pyšnit příliš valným zpracováním. Když už, tak průměrným, ale že by někdy bylo opravdu dobré, to jsem viděl snad jen párkrát. Jde o to, že tyto hry jsou veskrze jednoduché a nikdo od nich nečeká nic než krátké pobavení. Stejně tak je tomu i u SPUAH, který vás ale bude motivovat ke snaze dostat se dál a dál, jenže po čase vás stejně jen změna soupeřova obličeje přestane bavit. Grafika není nijak úchvatná, zvuky také ne. Opravdu, nic moc. Nakonec, upřímně si řekněme, že totéž platí o celé hře. Není nic moc. Nevybočuje sice ze standardu jí podobných, ale to je spíše škoda, než důvod k pochvale. Laťka totiž není nijak vysoko a tak nám, hráčům, nezbývá čekat, kdy Kenny a spol. Tuhle laťku zvednou i v počítačových hrách na úroveň laťky seriálové.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie