recenze

Soccer Freak

Soccer Freak

Máte rádi fotbalové nožičky? Myslíte, že jsou těžší ve skutečnosti než na počítači? Pak vás přesvědčíme o opaku. V dnešní gamesce bude vaším úkolem udržet míč co nejdéle ve vzduchu pouhým kurzorem myši.
Fotbal je nejpopulárnější sport naší planety. Šílenství kolem kulatého míče se tak nevyhýbá ani dalekému Japonsku, které dokonce společně s Jižní Koreou v roce 2002 hostilo Mistrovství světa. Toho si byl jistě plně vědom i vývojářský tým Do-Jin Nyuu! ze Země vycházejícího slunce. Ten se u nás již představil svou hrou z prostředí nekonečně dlouhé podzemní chodby -Super Fun Dungeon Run, kde bylo vaším úkolem běžet a vyhýbat se nastraženým překážkám. Dnes však recenzujeme gamesku, ve které nepůjde o nic jiného, než udržet neposedný fotbalový míč ve vzduchu co nejdéle.

K úspěšnému hraní nebudete potřebovat nic jiného než pohotovou ruku, pozorné oči a dobrou myš. Ocitáte se na fotbalovém hřišti, kde však neovládáte žádného hráče. Dokonce ho ani nevidíte. Vystačit si tak budete muset s pouhým kurzorem myši a míčem. Vaším úkolem je kurzorem neustále odrážet balón tak, aby se nedotkl země. Kromě času, po který ho udržíte ve vzduchu, se započítává také množství dotyků. Čím více, tím lépe. Pokud se vám podaří dostat se přes magickou hranici sta odrazů, můžete se považovat za hodně dobrého hráče. Určitě to ale není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Míč se totiž odráží často ledabyle a nečekaně. Nepříjemné je také, když zmizí z dohledu a vyletí nahoru mimo obrazovku. Pak se musíte orientovat podle stínu, což není zrovna nejlehčí. Autoři dokonce připravili krátký tutoriál, který všechny případné nejasnosti osvětlí. Škoda jen, že chybí lokální highscore. Tabulku můžete poslat na internet, bohužel tato možnost již však pravděpodobně nefunguje. Svůj nejlepší výkon si tak budete muset sami zapamatovat. To by ale při soutěživosti každého z nás neměl být velký problém.

Grafické zpracování Soccer Freak je vcelku průměrná záležitost. Grafika nepřekvapí, ale ani nezklame. Hudba se skládá hned z několika stop, které se mně osobně ale moc nelíbí. Navíc se vůbec nehodí k fotbalu. Zvuky se omezují pouze na dotek míče. Nějaké další oživení by bylo určitě vítanou záležitostí. Celkově vzato je dnešní gameska spíše oddychovou zábavou na pár volných minutek. Žádné převratné novinky nečekejte. Určitě si ale vyzkoušejte, jak dlouho se vám bude dařit úspěšně odrážet míč. Je to zábavné, chvílemi až adrenalinové odreagování. A o to jde především.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Kalousek100

Kalousek100 | 11.05.20 v 16:59

Pěkné


galerie

Soccer Freak Soccer Freak Soccer Freak

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce