recenze

Billiard Simulator

Billiard Simulator

Zbystřete své zraky dámy a pánové. Billiard Simulator je totiž nejnovějším titulem od známého týmu Darxide Games. A už nyní vám mohu prozradit, že se jedná o pravou herní pecku! Jak vypadá jeden z nejlepších kulečníků poslední doby? Přesvědčte se sami.
Kulečník. Pro jednoho hospodská zábava, pro druhého sport největších gentlemanů v bílých rukavičkách. Názory na tento vskutku oblíbený sport se různí, což je v některých případech možná škoda. Podobného názoru jsou patrně i vývojáři z českého týmu Darxide Games, kteří poměrně dlouhou dobu pracovali na simulátoru kulečníku Billiard Simulator. Nedávno své dítko vypustili do světa, a na mě nyní připadla příjemná úloha představit vám jeho kvality…

Už po prvním spuštění hry vám bude jasné, že Billiard Simulator rozhodně není nějakým jednoduchým projektem, jehož vývoj trval jen pár dní. Naopak. Z titulu čiší profesionalita na každém rohu, což mírně potvrzuje i konzultace s profesionální hráčkou při vývoji. Samotná hra pak nabízí pouze kulečník – zpočátku možná zamrzí, nicméně brzy pochopíte, že i tento jediný herní mód vám ke štěstí bohatě postačí. Vybírat můžete ze dvou prostředí; typické české hospody, a pravého kulečníkového klubu. A mohu vám potvrdit, že je v podstatě jedno, které si vyberete – z obou vám totiž budou přecházet oči.

Pravidla jako taková zůstávají neměnná: vaším úkolem je trefit všechny koule své barvy (typu) do šesti k tomu určených děr. Vyhrává jednoduše ten, komu se výše zmíněné podaří splnit dříve. Hrát můžete proti kamarádovi u jednoho počítače, mnohem častěji však využijete služeb počítačem řízeného protivníka. Hru ovládáte jednoduše kombinací klávesnice a myši, přičemž v žádném případě nemusíte mít strach z nepochopení – stačí pár šťouchů, a ovládání vám rychle přejde do krve. Opravdoví fajnšmekři pak určitě uvítají možnosti pokročilých funkcí jako např. náklon tága či falše. Připočtěte si k tomu reálné chování koulí a máte jasno!

Billiard Simulator nezklamal také co se technického zpracování týče. Zapnete-li v nastavení nejvyšší možné rozlišení podporované co nejlepším anti-aliasingem, představí vám hra pravé grafické hody. Koneckonců okolní obrázky by vám měly napovědět samy. Opomenout pochopitelně nesmíme ani hudbu od profesionální jazzové kapely. Skvěle to vypadá, skvěle se to hraje… Co víc si přát? Billiard Simulator zkrátka nezklamal!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

frodopipin

frodopipin | 21.02.16 v 16:06

Konečně vyzkouším billiard

V0JTA | 29.06.09 v 21:56

mužu říct že je to vyboré

V0JTA | 29.06.09 v 21:54

podle mě kolečník či billiard jsou super hral jsem ho už ve 3 a ted jsem lepší kluci se mnou nechcou hrat protože je drtím a nemam s kim hrat proto si stahuju simulator ne protože to neumím ale protože si chci zahrat

HELBOY | 13.09.06 v 20:19

super

HELBOY | 13.09.06 v 20:15

dobry

Adamer | 12.07.06 v 19:18

je to velmi pekne

peeteer | 19.03.06 v 02:38

je to super!

nomad66 | 16.02.06 v 16:51

SUPER

Mirko melech a Matko biba | 16.01.06 v 12:41

pal picom

Triple T | 28.11.05 v 15:57

"reálné chování koulí" Vkapseni kouli neni moc presne, coz je asi jedina chybka, kvuli ktere chovani kouli imo neni primerene realisticke.


galerie

Billiard Simulator Billiard Simulator Billiard Simulator Billiard Simulator