recenze

Outer Curling 2

Outer Curling 2

Curling je u nás nepříliš známý zimní sport, to ovšem neznamená, že nás nebude bavit! Venku je zima, pojďte si radši sednout před monitor. Ačkoliv je tato hra ze zimního prostředí, určitě vám bude lépe v teple rodinného krbu.
Ačkoliv sportu všeobecně neholduji, občas se překonám a do tohoto odvětví lidské činnosti zavítám alespoň virtuálně. Dnešní hra měla (ne)štěstí, že jsem si právě ji vybral na recenzi. Bez dalšího zdržování se vrhneme na recenzi samotnou.

Outer Curling 2 je hru vcelku jednoduchou. Hra je to převážně multiplayerová, neboť se hra ve dvou hráčích na jednom PC (jinak nastavit to ani nejde, dokonce ani singleplayer!), přesto se budete bavit i sami. Jste postaveni před dlouhou ledem tvořenou metací dráhu, na jejímž konci se nachází modrý kruh, a uvnitř něj kruh červený. Vaším úkolem je samozřejmě trefit „kamenem“ co nejblíže středu. Kámen opravdu vypadá jako kámen, i když se jedná jen o slangové označení. Na spodní straně je hladká plocha, po níž klouže a nahoře úchyt, za nějž se kámen drží. Účel vaší přítomnosti v této hře je ten, že tento kámen musíte metat a to velice jednoduchým způsobem. Ježděním myší doleva nebo doprava se otáčí kámen v příslušném směru, jakmile ovšem zmáčknete a držíte pravé tlačítko, je kámen připraven k vrhnutí. Stačí se tedy napřáhnout (zajet myší dozadu) a hodit (myš dopředu) a v pravý okamžik myšítko pustit. Kámen opustí vaší ruku a podle síly a směru, pojede kámen více či méně ke středu. Pokud se vám zdá, že kámen potřebuje trochu pomoct, stačí držet pravé tlačítko. Váš neviditelný hrdina začne před dráhou kamene zametat a kámen tak dojede dále. Častokrát vás tato maličkost zachrání od potupné prohry.

Grafika hry je kompletně ve 3D a objekty jsou vymodelovány a otexturovány velice pěkně. Zvuk je na tom ale o poznání hůře, na pozadí všech akustických výlevů (a že jich je pomálu) jde slyšet škrčení, a tak zvuková stránka nepůsobí příliš dobrým dojmem. Outer Curling 2 je vcelku zábavnou a hratelnou gameskou z prostředí zimního sportu. Pokud máte rádi sport, určitě stahujte!

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

elf

elf | 20.01.15 v 17:36

zábava na chvilku

marcel | 29.04.06 v 17:25

dobry den
jak se instaulace hry lettla

marcel zuiddam

jakubiak | 29.03.06 v 13:51

dobra hra

daandyy | 19.03.06 v 01:22

dobry...

Honza | 07.03.06 v 12:49

Změňte nastaveni ve VLASTNOSTECH spouštěcího souboru Outercurl2.EXE na kompatibilitu Win. 98. Je to jednoduché a pak to funguje!

matteas | 03.03.06 v 16:26

Mě to taky nefunguje a ten link taky nejde.

honza | 27.02.06 v 14:51

curling 2

Petr Růžička | 26.02.06 v 17:35

Mě to jde normálně. Tady máte náhradní link, měl by fungovat bez problému. Příjemnou zábavu ;)

http://www.usedcarsbelgium.be/ZZZ/outercurling.zip

Peeter | 26.02.06 v 15:30

Nevím jak jiným, ale u mě to hlásí požkozený archiv...stahuju to přes DE a už 2x, ale pořád požkozený archiv.Dělejte s tím něco, chtěl bych si to zahrát!


galerie

Outer Curling 2 Outer Curling 2 Outer Curling 2