recenze

F1 Pinball

F1 Pinball

Po delší době vám přinášíme hru na téma pinball. Ať už patříte nebo nepatříte mezi příznivce, mějte na paměti, že F1 Pinball vyniká svým zpracováním a jak je již z názvu patrné, vše se bude točit okolo formulí. Více prozradí ale až naše recenze.
Být závodníkem závodního monopostu a excelovat s ním na okruzích je jistě snem každého kluka. Pravdou ovšem zůstává, že ne každému se tento sen splní. Proč si ho tedy nesplnit alespoň virtuálně? Podmínky k tomu rozhodně jsou. Z mých předchozích slov vás možná napadá, že se bude jednat o závodní hru, proto mi dovolte, abych vše uvedl na pravou míru. Dnes nepůjde o závodní simulátor, ale o čistokrevný pinball v němž ovšem ani příznivci závodních aut, zejména pak formulí, rozhodně nepřijdou zkrátka.

Celá hra je totiž inspirovaná tématikou Formule 1, což lze poznat prakticky u všech herních prvků. Základ tvoří stůl. Jak to tak u tohoto žánru bývá zvykem, o pestré kombinace rozhodně nebude nouze. Do oka by vám ale měla padnout hlavně trojice odpalovačů, jejichž umístění je naprosto totožné jako u podobných her. Bohužel se nejspíše, stejně jako já, zarazíte hned v počátku nad trochu komplikovanějším interface. Abyste totiž vůbec mohli začít hru, musíte nejprve vložit do přístroje virtuální minci a až pak se pustit do hraní. Když už jsme u těch slabin, tak počítat musíte i s tím, že se zde nesetkáte v podstatě s žádnou bonusovou součástí. Vše je situováno pouze na score, které vám v podstatě nabíhá nepřetržitě a jde jen o to udržet míč co nejdéle ve hře. Dostane-li se kulička mimo hrací pole, pak musíte počítat se ztrátou jednoho z vašich životů, které dostanete na počátku k dispozici.

Jakmile přijdete o všechny životy, hra pro vás končí a budete-li mít na svém kontě dostatek bodů, můžete si je zvěčnit v položce high score. Oproti několika hrám toho typu vyniká F1 Pinball svým technickým zpracováním. Úroveň vizuální stránky, stejně jako hudebního a zvukového doprovodu je skutečně na velmi dobré úrovni a nebýt absence nějakých pěkných bonusů, jednalo by se skutečně o velmi kvalitní pinball. I tak se autoři nemají vůbec za co stydět a máte-li tento žánr rádi, pak bez váhání stahujte. Minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

caseon | 16.10.11 v 10:37

Celkem to ujde, ale efekty nic moc.Ale aspoň to funguje.Kulička se dá odpálit, až když se vypne numlock a odpaluje se entrem.Odrazníky jsou levý a pravý shift.

BOBO | 01.12.05 v 20:09

ODLICNA HRY ,MNOHEM LEPA, SUUUUUPER

Idaho | 13.09.05 v 16:09

jinak zmackni "5" a tim vhodis "peniz" a pak "1" a nastartujes hru. Enterem odpalis kulicku a shiftama to ovladas. Jinak mi hra pripadala dost zmatena, ve zmeti drah jsem se vyznal dost spatne. Packy jsou jen na okrasu. Pinball jsez je soucasti WinXP je mnohem lepsi.

jane | 12.09.05 v 17:59

čau lidi.. takže 5 nad písmenkama naházíte bonusy a zmášknete 1 zase nad písmenkama... no a pak zmáčknete enter a vyrazí vám kulička a shiftama řídíte pacičky.. tak to snad pochopíte.. hezkou hru :o)))

jane | 12.09.05 v 17:55

pohoda ale fakt nevím co mám dělat abych to nahodila... díky za radu

lukas | 12.09.05 v 17:14

jed emi to normalně ale nevím jak to odstatrtovat prosím poradte


galerie

F1 Pinball F1 Pinball F1 Pinball F1 Pinball