recenze

Beirut

Beirut

Vyvedená sportovní gameska se strefováním ping-pongových míčků do kelímků. Beirut je nový přírůstek do rodiny her s originálním nápadem a pekelnou hratelností…
Určitě se shodneme na tom, sportovních her poslední dobou značně ubylo a na scéně freewareových gamesek se čím dál častěji objevují arkády a řežby plné akce. Ne, že by nebyli zábavné, to určitě ne.

Ale když náhodou narazím na povedenou sportovní simulaci, tak mé pařanské srdíčko pookřeje a doufám, že ani vás nenechá dnešní hříčka chladnými. Beirut je hra v reálu čistě hospodská a po pravdě řečeno nechápu proč chlapci z Lytol Software nevybrali rovnou název Beerut. :-))) Vaším úkolem a jediným cílem je totiž strefování se ping-pongovým míčkem do vyprázdněných kelímků (od čeho asi) a pokusit se zasáhnout všechny dříve než nepřítel. Tím nepřítelem je automaticky počítač, ale díky skvělému multiplayeru, kterým tato hra disponuje si můžete zahrát partičku prakticky s kýmkoliv na internetu nebo přes kabel. Teď už ale pojďme ke hře. Samotné ovládání není nic moc složitého a brzy je pochopíte, ale to co bude některým dělat větší problémy a to jediné co ke dobrému hraní Beirutu potřebujete je odhad. Stále musíte mít pod kontrolou dvě proměnné. Je to rychlost a směr míčku.

Na levé straně obrazovky je ukazatel síly hodu, jakým bude ping-pongový míček vyhozen, který zastavíte stisknutím Enteru a potom šipkami určíte směr letu a bílá kulička se dá do pohybu. Vypadá to dětsky jednoduše, ale chce to cvik. Určitě se nemálo zapotíte, protože pokud nebudete mít skutečně pekelně přesnou mušku, tak je strefení všech 15 kelímků takřka nadlidský úkol. Obzvlášť často máte pocit, že míček letí přímo do jednoho z kelímků, ale nakonec místo aby skončil uvnitř, tak spadne na hranu. V takovém případě musíte začínat znovu a znovu. Věřím, že časem se naučíte zhruba odhadnout v jaké poměru mají rychlost a směr být a nebude pro vás problém porazit počítač. Potom si to můžete rozdat s kámošem na jednom počítači, nebo použít už zmíněný multiplayer. Hra je pěkně graficky zpracovaná, pohyb míčku je plynulý a i ozvučení mě potěšilo.

Jestliže by se vám ale nelíbilo, není problém navolit si vlastní mp3 skladbu do pozadí hry. Beirut je jednoduše dotažen (takřka) k dokonalosti a přidá-li k tomu jeho originální nápad, tak tu máme po dlouhé době pěknou, velmi pěknou sportovní gamesku. Neváhejte a stahujte…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Karel | 21.12.02 v 08:50

hra je pěkná. Škoda jen, že chybí hudba


galerie