recenze

Rinso and the Tenticles of Doom

Rinso and the Tenticles of Doom

V této gamesce se stanete potápěčem jménem Rinso, který se rád potápí na dno oceánu a hledá poklady. Tentokrát měl štěstí a jeden takový našel. V jeho získání mu brání obrovská chobotnice. Ničeho se nebojte a pomozte mu ho získat, chobotnice má smůlu.
Už hodně starých her bylo přepracováno do novějšího kabátu. Stejně je tomu tak i s touto hříčkou. Chobotnice a krakatice byly vždy obávaní tvorové. V mnoha starých legendách a strašidelných příbězích mořeplavců se právě tito mořští tvorové objevují. I zde vystupuje chobotnice jako záporná postava, kterou nemůžete přemoci. Zvláště, když je dvacetkrát větší než vy. ;) Tak teď už se pojďme podívat, o čem že to tentokrát bude...

Jakmile si hru nainstalujete a spustíte, nejprve se podíváte na logo a úvodní obrazovku. Pak po stisknutí mezerníku postoupíte na Menu. Na každém chapadle chobotnice je nějaké tlačítko. Můžete si nastavit kvalitu grafiky a hlavně obtížnost. Dokonce ze čtyř různých stupňů, z nichž pro začátečníky je určitě nejvhodnější ten první. Pak už se přesunete přímo do hry. Vy vystupujete jako potápěč se dvěma bratry, kteří jsou s vámi naprosto totožní. Je to obdoba životů, v případě smrti vás nahradí jeden z dvou bratrů. Jste na lodičce blízko břehu a na dně průzračného oceánu vidíte truhlici s pokladem. Vaším úkolem je dostat se až k němu a sebrat z něj, co unesete. Rinsa ovládáte šipkami, pomocí Shiftu vyskočíte z lodi. Samovolně pomalu klesáte dolů, jen si dávejte pozor na chapadla chobotnice, které se neustále natahují a smršťují. Musíte si vybrat okamžik, kdy se chapadlo smrštilo a postupovat dál. Když se tak dostanete až k pokladu, opětovným stisknutím Shiftu seberete mince.

Když jich máte plný měšec, musíte se s nimi vrátit na hladinu. Rychlým mačkáním Shiftu se vám to podaří, v případě potřeby stiskněte Ctrl a váš oblek se nafoukne. Nahoře budete mnohem rychleji. Naneštěstí máte omezený vzduch, pro který se po jeho vyčerpání musíte vrátit na hladinu. Právě zmiňované nafouknutí skafandru velice vzduch vyčerpává. Při svém putování po dně je vaším největší nepřítelem chapadlo chobotnice. Ta si vás tak může jednoduše sebrat a přicucnout na jiné chapadlo. V tom případě nastupuje na řadu jeden z vašich bratrů, kteří budou pokračovat ve vaší práci. Když přijdete o všechny životy, pak hra končí a vy uvidíte své výsledky. Je to docela zábavné, ale zároveň obtížné, než si na to vyknete. Když náhodou na dně narazíte na mořské živočichy, můžete je snadno rozšlápnout a po nich pak zbudou jen krvavé fleky.

Musím říct, že se mi grafika velice líbila. Vše je hezky namalované a hodně animované. Inu, v oceánu to skutečně žije, rybičky a bublinky, rostlinky a hvězdice. Zkrátka to nemá chybu. Samozřejmě uslyšíte spoustu zvuků. Také oceňuji možnost zvolit si úroveň obtížnosti. Myslím, že se jedná o kvalitní kousek, který by už kvůli své snesitelné velikosti neměl chybět ve vaší soukromé sbírce...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Jiju | 21.06.05 v 09:43

Děkuji za tuto hru. Vlatnil jsem kdysi digi hru, která byla na tomto principu. Je to super zahrát si znovu tuto hru ale v jiném kabátě.

Susan | 27.12.03 v 22:52

Obdobu tyhle hry jsem mela kdysi na jedny staricky digihre a desne me to bavilo:o) urcite si to zahraju:o)

1 | 27.12.03 v 07:56

Sem 1.Huráááááááá.Jinak to je super.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce