recenze

Dance Matt

Dance Matt

Taneční simulátor říznutý lehkým nádechem logiky. To tu ještě nebylo a pravděpodobně dlouho nebude, proto si musíme nabízenou porci zábavy užít měrou více než vrchovatou! Wanna dance, bejby?
Při listování archívem, za účelem zjištění, zda již Dance Matt nemáme zrecenzovaný, jsem narazil na několik tanečních kousků, z kterých stojí za zmínku jen jediný – Dance 2 the Beat. Stahujte dle libosti, my se teď vrhneme na Dance Matt samotný.

Řečeno slovy klasiky „Wo co gou?“ Nejde o nic složitějšího, než o simulátor tančení. V kůži podivného špejlovitého tanečníka se objevíte pod světly reflektorů a stroboskopů, na tanečním parketu, který je rozdělen na různobarevné čtverce. Podle rytmu hudby se musíte pohybovat tak, abyste ze stejně barevných čtverců vytvořili souvislou řadu. Po jejím stvoření se dostáváte k samotnému aktu tančení, reflektory ztmavnou a v pravém horním rohu začnou probíhat šipky. Vy samozřejmě musíte mačkat směrové šipky tak, abyste se trefili do šipek v pravém horním rohu. Nic těžkého, vlastně je to mnohem jednoduší než samotné tvoření řady (doporučuji přečíst manuál, kde je vše stručně a jasně vysvětleno pomocí obrázků). Abyste to ovšem neměli tak jednoduché, je v levém horním rohu ukazatel zobrazující vaší popularitu, kterou získáváte pomocí povedených tanečních kreacích. Samozřejmě, pokud něco zkazíte, jde vaše popularita dolů, diváci pozvolna odcházejí a jakmile tento metr dosáhne dna, prohráli jste. Naštěstí se po parketu povalují různá vylepšení, která vám různě zlehčují či znepříjemňují situaci.

Grafika hry je dostačující a nemá cenu se o ní nijak sáhodlouze rozepisovat. Ušetřený prostor raději věnuji hudbě, která je více než povedená. Jedná se o rychlé, rytmické skladby, na které se dá v pohodě trsat i v reálu. Shrnuto a podtrženo, Dance Matt je velice povedenou taneční hrou. Vytknout ji mohu snad jen přílišnou složitost, která může být mnohdy velice frustrující.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Dance Matt Dance Matt Dance Matt