recenze

Circulate

Circulate

Název dnešní gamesky lehce svádí k tomu, že půjde o akční hru plnou krve. Pokud ale hru prozkoumáte více, zjistíte, že tomu tak není! Jedná se o velmi příjemnou a hlavně originální hříčku, která se může pyšnit naprosto ohromující hratelností.
V poslední době narážím na jeden shareware titul vedle druhého. I když se to na první pohled může zdát jako obrovská nevýhoda, opak je ve většině případů pravdou. Autoři těchto gamesek se totiž od hráčů snaží získat nějakou pěknou sumičku k dobru, a tak se do svého titulu pokoušejí vložit opravdu mnoho prvků a ve většině případů nezapomínají ani na dobré nápady. Často tak vznikají naprosto originální hříčky, které mají mnohdy ovšem jednu velkou nevýhodu. Bývají omezeny časovým limitem a pokud si hru nezakoupíte, nezbude vám nic jiného, než titul odinstalovat.

Dnešní Circulate patří do stejné kategorie. Limit je tentokráte nastaven na pouhopouhou hodinu. Bohužel velmi brzo zjistíte, že u tohohle počinu to je setsakramentsky málo. Už od prvního spuštění vás hra svým nevšedním námětem chytne a budete ji hrát do poslední možné chvíle. Budu ale trochu konkrétnější. Vše se bude odehrávat v kulatém prostoru a k dispozici bude poměrně slušný počet misí. Uvnitř tohoto prostoru se bude nacházet několik kuliček v různém barevném provedení a váš úkol bude dosti různorodý. Tak například bude muset tyto kuličky umístit do připravených košů, spojit je dohromady či třeba nechat úplně všechny zmizet. Vtip ale spočívá v tom, že ovládat nebudete kuličky, ale celou hrací plochu. Budete totiž s ní moci libovolně otáčet a pokoušet se tak směrovat kuličky dle potřeby a plnit tak zadání. Vyzbrojit byste se měli jistou dávkou trpělivosti. I když je pravdou, že o nějak vysoké obtížnosti nemůže být řeč. Postupem času se ovšem v cestě objeví několik nepříjemných překážek, které se budete muset snažit za každou cenu obejít. Velmi důležité je přečíst si úkol. Pokud to nestihnete, vůbec to nevadí! V celém průběhu mise se vám zadání bude objevovat v levé horním obločku herní obrazovky, takže si toto zadání můžete přečíst právě tam. V pozdější fázi navíc budete muset, za každé nesplnění úkolu, danou misi restartovat a své štěstí tak pokoušet znovu.

Jak to u podobných her bývá zvykem, technické zpracování je na velmi vydařené úrovni. Ochuzeni nebudete ani o spoustu zajímavých efektů a vychytávek. Hardwarová náročnost není přitom nějak závratně velká a v pohodě si vystačíte s níže uvedenou konfigurací. Tento titul navíc nemá nějaké výrazné nedostatky a v podstatě jedinou slabinou je časové omezení této shareware verze. Pokud se vám ale hra bude líbit, není problém zakoupit si plnou verzi za necelých 20 dolarů a tuhle gamesku si vychutnávat v plné parádě. :o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

strike667 | 09.10.05 v 21:07

Kdo chce tyto hry ať nspíše na e-mail:
strike667@centrum.cz
atomic bomberman,moorhuhn(všechny xxl verze),tarzan,counterstrike 1.6(source).Musí mít e-mail na centrum příloha 600 MB.

Triple T | 09.10.05 v 11:14

lol
tak co, mazete nebo nemazete?

Vojtys | 09.10.05 v 10:57

this is the key to play forever! DFB6-SJL3-9G3A-TUPB-MUG4


galerie

Circulate Circulate Circulate Circulate Circulate