recenze

Exit Fate

Exit Fate

Sníte o krásném, propracovaném a chytlavém RPG s originálním a tajuplným příběhem? Hra Exit Fate vám tento sen splní!
Dnes tu máme opravdovou lahůdku, nad kterou radostí zaplesá nejedno RPG-pozitivní srdéčko! Jedná se o skvělé RPG s názvem Exit Fate od velmi schopného autora SCF, známého především svým rozsáhlým titulem Last Scenario (93%), který jsme vám též měli tu čest již dříve představit na našich stránkách.

Nenechte se zmást jednoduše působící grafikou, tolik typickou pro většinu her vyrobených ve velmi populárním nástroji RPGMaker. Hra byla vyvinuta za použití novější verze tohoto nástroje, čehož si všimnete již po chvíli hraní, a pokud mi laskavý čtenář dovolí ještě jednou porovnání s již zmíněným legendárním Last Scenario, pak vězte, že Exit Fate převyšuje tuto legendu de-facto ve všech oblastech!

Čím vás tedy může tento skvost překvapit? Především je to skvělý příběh, který má svou hloubku a velmi slušnou dynamiku. Nejedná se o klasický souboj zla proti dobru, nic totiž není černobílé, tak jako v reálném životě. Celá hra vás pohltí a ponoří do propracovaného světa s vlastní historií, geografií, postavami... Příběh a texty této hry by vlastně velmi snadno vydaly na slušnou knihu či spíše celou sérii knih. Mimochodem, herní doba přesahuje 60 hodin jako nic! Celkový design jednotlivých lokací byl vytvořen s rozumem a postupný průzkum a postup ve hře vás bude opravdu bavit i po delším hraní, aniž by se dostavila frustrace z rozsáhlého bezcílného bloudění, hledání či nekonečného bojování.

Bojový systém je další lahůdka, která vás velmi mile překvapí. Klasické boje jsou pěkně navrženy a neomrzí ani po čase. Nepřátelé se objevují převážně „náhodně“ v určitých časových intervalech, tak jak je tomu zvykem u více her vytvořených v RPGmakeru, není to ovšem tak otravné až nežádoucí, tak jako u některých podobných titulů, a to především díky zábavnosti bojů a celkové vyváženosti obtížnosti hry. Pokud by vás ale i tak nebavilo bojování při průchodu určitou lokací, pak můžete za drobný poplatek takovouto náhodně generovanou bitvu jednoduše přeskočit! To ale není zdaleka vše, co se bojů týká, protože ve hře existuje ještě další bojový mód, tzv. válečné bitvy (Wars). V tomto módu ovládáte skupiny jednotek přímo na hlavní mapě a bojujete ve stylu tahové strategie Panzer General.

Systém hrdinů, kterých nasbíráte během putování herním světem desítky, je velmi dobře navržen a přestože můžete mít ve skupině najednou maximálně šest aktivních postav, díky provázanosti s bitevními módy a pozdějším designem lokací přivítáte každou novou postavu, co se k vám přidá. Money management je též na vysoké úrovni a po celou hru budete rádi za každou nalezenou „korunu“ (Arn) a nedostaví se tak ten z mnoha jiných her známý pocit: „Mám v kapse milión ale nemám ho za co utratit...“.

Hudba je skvělá, každá lokace má svou specifickou muziku. Namítnout byste snad jen mohli, že není originální, ale většinou vypůjčena z mnoha jiných zdrojů a her. To ale rádi autorům odpustíte. Zvuky jsou standardní RPGmakerovské, ale do hry dobře zapadají. Grafika jistě není jako u moderních 3D komerčních her, ale to jste ani nečekali, že ne? ;-) Grafika je dostačující, na RPGmaker hru velmi slušná a tento titul vás tak pohltí, že tady žádné zápory ani hledat nebudete.

Neprozradil jsem vám vše, hra má pro vás ještě několik dalších překvapení, které vás velmi mile potěší a z celého titulu zkrátka číší veliká propracovanost, na freeware scénu nebývalá! RPGmaker her naleznete stovky až tisíce, ale málokterá z nich stojí za větší pozornost a opravdové minimum se řadí mezi top špičku her, které mohou směle konkurovat i komerčním titulům. Hře Exit Fate se to povedlo na jedničku s hvězdičkou!

stáhnout hru
Isela

autor
Aleš Dvořák / Isela

Skóre

96 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 10:27

text příspěvku

Drticka

Drticka | 04.09.20 v 21:25

včera dnes a zítra stále dokola hraji ahraji

Drticka

Drticka | 26.12.18 v 11:19

super hra

1Laugher

1Laugher | 19.12.17 v 01:37

Bojový systém

assaly

assaly | 06.07.16 v 08:18

muzika dobrá

Bafusa

Bafusa | 10.01.16 v 09:22

Moc mi to nejde

MartyPilsen

MartyPilsen | 08.12.15 v 18:55

Supr

Laugher

Laugher | 02.09.15 v 03:00

Bojový systém

hajzlos

hajzlos | 13.07.15 v 17:16

docela sem se u toho zasek

Killer22

Killer22 | 04.07.15 v 16:11

Nice

zlokop

zlokop | 21.06.15 v 18:03

Bezva hra

Laugher

Laugher | 16.06.15 v 15:06

Skvělá.


galerie

Exit Fate Exit Fate Exit Fate Exit Fate Exit Fate Exit Fate Exit Fate

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce