recenze

WordTrix

WordTrix

Bystřejší z vás už z obrázku a názvu jistě usoudili, že dnešní hra bude Slovní Tetrix. Co to přesně znamená, to se dozvíte v recenzi, vězte ovšem, že je o co stát! Lehce návyková hra, se skvělou hratelností a s nutností logicky přemýšlet.
Říkáte si, že Tetrix už nedokáže přinést nic nového a neokoukaného? Není to až tak docela pravda, z poslední doby nemůžu nejmenovat originální a velice chytlavý Pipetris. Co přinesl nového, to se můžete dočíst v příslušné recenzi, my se vrhneme na WordTrix samotný.

Klasické padání kostiček z nebe na zemi je zde dodrženo. Ovšem teď nepadají celé shluky kostek, jak tomu bylo doposud, ale padají vždy po jedné. A teď se dostáváme k největší změně. Kostky na sobě nesou vždy jedno písmeno abecedy a vy je musíte poskládat tak, aby vznikla smysluplná slova. Jakmile nějaké slovo vytvoříte, to zmizí a vám se přičtou body. Pro nepříliš anglofonní jedince je tu nevýhoda, a to ta, že slova mohou být pouze anglická. Autoři se chvástají tím, že je zde na 30 000 poskládatelných slov převzaté z pravidel Scrabble. Nevím, zda-li je to pravda, ale nezbude nám nic jiného, než autorům věřit...ale zpátky ke hře. Hra pokračuje tak dlouho, dokud bude místo, kam kostičky s písmenky skládat. Jakmile se dotknete stropu, prohráváte. Naštěstí se jednou za čas objeví červená „anonymní“ kostička, která odstraní všechny kostky se stejným písmenkem, jako měla kostka, na kterou jste tuto červenou krychličku položili.

WordTrix se může pochlubit plně 3D grafikou, s pěkným efektem, kdy se po každém správném slově otočí obrazovka o pár stupňů doleva či doprava. Bohužel, musím vytknout absenci hudby a se zvuky se taky zrovna neroztrhl pytel. WordTrix vnáší do „ohraných“ Tetrixů svěží vítr a byla by škoda se jim nenechat neunášet. Doporučuji všem Tetrixo-maniakům!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

fc | 02.03.06 v 20:39

Je to pěkná pičovina !!!!!


galerie

WordTrix WordTrix WordTrix

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce